Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Зарядка із закликом активувати медичну реформу пройшла під стінами парламенту

Зарядка із закликом активувати медичну реформу пройшла під стінами парламентуСьогодні, 18 травня 2017 року, о 9:00 прямо під стінами Верховної Ради України на оглядовому майданчику Маріїнського парку було проведено відкриту зарядку, або руханку, як її назвали організатори. Захід називався «Активуй реформу» і був організований Міністерством охорони здоров’я України та Центром громадського здоров’я МОЗ України.

Відкриту зарядку проводили не просто так. Її метою стало привернення уваги суспільства до процесу запуску медичної реформи в Україні, про яку так багато говориться останнім часом. Саме 18 травня 2017 року депутати повинні голосувати за включення законопроектів №№ 6327, 6328, 6329 та 6347 до порядку денного, що має дати старт медичній реформі. За допомогою зарядки під стінами парламенту громадськість нагадала народним обранцям, що слідкує за розвитком подій, а їхній результат має велике значення для простих людей.

Крім того, зарядку провели для популяризації здорового способу життя.Зарядка із закликом активувати медичну реформу пройшла під стінами парламенту У заході взяли участь представники МОЗ на чолі із виконуючою обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун, Центру громадського здоров’я при МОЗ, уряду, КМДА, студенти та інші громадяни нашої країни. До зарядки могли долучитися всі охочі.

Руханку провели титуловані українські спортсмени: учасники Олімпійських ігор, призери чемпіонатів світу, етапів кубків світу, Європейських ігор Олена Дмитраш, Олександра Грідасова, Валерія Гудим. Комплекс вправ Do like OLIMPIANS, елементи якого були продемонстровані ними під час зарядки, розробила знаменита гімнастка, призерка Олімпійських ігор Анна Бессонова.

Зарядка із закликом активувати медичну реформу пройшла під стінами парламентуУляна Супрун брала активну участь у заході, виконувала всі вправи, фотографувалася з охочими. На своїй офіційній сторінці у Facebook вона подякувала всім, хто шляхом участі у сьогоднішній руханці висловив свою підтримку медичній реформі та здоровому способу життя. Олімпійська зарядка додала всім духу та налаштувала на боротьбу за перемогу.

Нагадаємо, що згадані законопроекти зареєстровано урядом у парламенті. Якщо депутати сьогодні включать їх розгляд до порядку денного, то до кінця сесії є реальний шанс на їх ухвалення.

Навколо цих законодавчих ініціатив та медичної реформи в цілому уже давно точаться гострі суперечки у суспільстві. Поки про реформу лише дуже багато говорили, але законопроекти №№ 6327, 6328, 6329 та 6347 зможуть розпочати її реальний запуск. Тепер їхня доля залежить від Верховної Ради України та активної позиції суспільства у питанні підтримки чи, навпаки, заперечення медичної реформи. Ситуація проясниться уже в найближчі місяці.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED