Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медичний туризм: його актуальність та перспективи розвитку

Медичний туризм: його актуальність та перспективи розвитку 26 квітня 2017 року у межах VIII Міжнародного медичного форуму пройшла  Третя міжнародна конференція «Медичний туризм: тенденції розвитку і перспективи». Її організаторами стали компанія LMT, Асоціація Лікарів в Медичному Туризмі та журнал DoctorGEO&DoctorSPA. Даний захід мав як теоретичне, так і практичне значення, оскільки його спікери висвітлили основні тенденції в розвитку медичного туризму у світі, поділилися своїм досвідом з питань організації медичних поїздок за кордон. Крім того, під час двогодинної перерви було організовано спеціальні бізнес-зустрічі для учасників конференції та виставки у форматі В2В.

Зі вступним словом виступила віце-президент Міжнародної Асоціації Лікарів в Медичному Туризмі Інна Дащенко.Медичний туризм: його актуальність та перспективи розвитку Вона зазначила, що головні причини розвитку медичного туризму в Україні наступні:
  1. Близький до незадовільного стан вітчизняної медицини.
  2. Переважно погана якість обслуговування в медичних закладах України.
  3. Відсутність можливості зробити деякі важливі медичні процедури в нашій країні (наприклад, пересадку органів).
За словами пані Дащенко, найбільш популярні країни для українців у питанні медичного туризму – це Польща (25% із загальної кількості пацієнтів, які вирушають за кордон для отримання медичної допомоги), Німеччина (23%), Ізраїль (14%) та Туреччина (10%). Затребуваним там є лікування в області онкології, ортопедії, пластичної хірургії, а також комплексні обстеження.

Медичний туризм: його актуальність та перспективи розвитку Цінність конференції полягала в тому, що на ній доповідали представники клінік із різних країн світу. Це Німеччина, Ізраїль, Туреччина, Чехія, Польща, Індія. Всі вони наголошували на таких тенденціях в медичному туризмі:
  • Персоналізований підхід до кожного пацієнта.
  • Використання у лікуванні новітніх технологій, роботизованої хірургії (робот Da Vinci, ПЕТ-КТ, магнітна навігація тощо).
  • Застосування результатів наукових досліджень у розроблені стратегії ефективного лікування (використання властивостей стовбурових клітин і тому подібне).
  • Можливість поєднувати лікування із відпочинком в унікальних кліматичних зонах (наприклад, лікування у клініках на Мертвому морі в Ізраїлі).
  • Повний документальний та організаційний супровід пацієнта (забезпечення житлом, візова підтримка, послуги перекладача, організація перебування поруч із хворим родичів).
Усе це створює комфорт для пацієнта та дає надію на більш швидке видужання, хоча і коштує відповідних грошей.

Крім представників іноземних клінік для гостей конференції доповідали експерти з організації поїздок за кордон з метою медичного туризму. Було розказано про практичні аспекти роботи в даній галузі, надано юридичні поради з приводу вирішення можливих конфліктів з пацієнтами. Крім того, головний редактор журналу DoctorGEO&DoctorSPA Наталія Строковська розповіла про те, чому співпрацювати з іноземними клініками вигідно не лише пацієнтам, а й лікарям. Після закінчення другого теоретичного блоку конференції було продовжено бізнес-зустрічі у форматі В2В.

Загалом медичний туризмМедичний туризм: його актуальність та перспективи розвитку – це досить стародавнє явище, яке було поширене навіть у Месопотамії у ІІІ столітті, коли місцеві жителі подорожували до Сирії для лікування проблем із зором. Випадки міграції людей з метою отримання якісної медичної допомоги описані навіть у святих писаннях, таких як Біблія. Тож недивно, що й нині, із розвитком технологій, медичний туризм залишається таким популярним і актуальним. Адже різні країни дають різні можливості, що може врятувати життя або ж значно покращити його якість.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED