Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Зустріч з лікарем Комаровським розпочала Тиждень імунізації в Україні

Зустріч з лікарем Комаровським розпочала Тиждень імунізації в Україні24 квітня 2017 року розпочався Всесвітній тиждень імунізації, який у цьому році стартував і в Україні із зустрічі батьків та представників ЗМІ із відомим та авторитетним лікарем Комаровським. Організувала захід ГО «Батьки за вакцинацію» за підтримки асоціації Rotary в Україні, що опікується питаннями поліомієліту. Проходила зустріч та подальша прес-конференція в конференц-залі НСК «Олімпійський».

Спочатку впродовж більше 2-х годин Євген Комаровський відповідав батькам та питання з приводу вакцинації, а потім, після невеличкої перерви, він став модератором прес-конференції, присвяченої темі імунізації в Україні, в якій взяли участь представники МОЗ, ВООЗ, громадських організацій, лікарі. Робота заходу була гарно організована, для батьків, які прийшли з дітьми, було облаштовано пеленальну кімнату, працювала лего-кімнатаЗустріч з лікарем Комаровським розпочала Тиждень імунізації в Україні, кімната юного медика з різними цікавими майстер-класами.

Доктор Комаровський розповів, що коли він починав працювати після закінчення медичного університету, в кожній обласній лікарні були відділення туберкульозного менінгіту – хвороби зі 100-відсотковою смертністю. Зараз їх немає завдяки вакцині БЦЖ. Також були відділення, де лежали хворі на поліомієліт, а кожний дільничний лікар мав при собі протидифтерійну сироватку. Зараз, завдяки вакцинації, все це в минулому, але цілком реально може повернутися.

Нині в Україні діти продовжують хворіти на кашлюк, який смертельно небезпечний для дітей першого року життя. Проте помирають вони найчастіше від ускладнення, пневмонії, і тому у висновку пишуть саме цей діагноз у якості причини смерті, що не дозволяє вести об’єктивну статистику щодо кашлюку. На сьогодні в Україні зовсім немає протидифтерійної сироватки, тому вакцинація – єдиний можливий захист від даної хвороби. Але, на жаль, щеплено від неї усього 50% українських дітей.

Євген Комаровський давав вичерпні відповіді на запитання батьків з приводу вакцинації дітей та дорослих від таких хвороб, як туберкульозний менінгіт, гепатит В, кашлюк, дифтерія, правець, кір, краснуха, паротит, вітряна віспа, грип тощо.

Зустріч з лікарем Комаровським розпочала Тиждень імунізації в УкраїніПісля невеликої перерви було проведено прес-конференцію, присвячену початку Тижня імунізації в Україні, модератором якої також став Євген Комаровський. У ній прийняли участь представники МОЗ, ВООЗ, Rotary в Україні, благодійних та громадських організацій і фондів, лікарі. Заступник міністра охорони здоров’я з європейської інтеграції Оксана Сивак повідомила, що усі необхідні вакцини згідно Національного календарю щепленьЗустріч з лікарем Комаровським розпочала Тиждень імунізації в Україні є в наявності в пологових будинках та поліклініках, проте станом на 2016 рік в Україні вакциновано усього лише 46% дітей від необхідних 95% для формування колективного імунітету. Така статистика жахає, вона показує, що епідемії важких хвороб можуть стати реальністю в Україні.

Якщо у медичному закладі стверджують, що вакцини відсутні, слід звертатися за інформацією до місцевого Департаменту здоров’я, у разі необхідності писати скарги.

Вакцинація – це єдиний реально діючий спосіб захисту себе та своїх дітей від тяжких хвороб. Тож треба це розуміти, відчувати свою відповідальність та не боятися профілактичних щеплень. Інформуванню суспільства про переваги вакцинації будуть присвячені всі наступні дні Тижня імунізації в Україні.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED