Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Cтворено Громадську спілку «Асоціація приватних медичних закладів України» – матеріали прес-конференції

Було створено Громадську спілку «Асоціація приватних медичних закладів України» – матеріали прес-конференціїВ інформаційному агентстві УНАІН 25 жовтня 2016 року пройшла прес-конференція, на якій було оголошено про створення Громадської спілки «Асоціація приватних медичних закладів України». Про це під час заходу повідомив Дмитро Левченко, виконавчий директор Медичного центру Святої Параскеви, голова Спілки.

Засновниками Асоціації приватних медичних закладів України виступили: Медична мережа «Добробут», Медичні центри «Євромед-плюс», Святої Параскеви, Клініка сучасної хірургії «Гарвіс», Дім Медицини «Odrex», Медична компанія «Into-Sana»,  Клініка «Медіком», Клініка репродуктивної медицини «Надія», Багатопрофільна лікарня «Вітацентр», Юридичне бюро Олени Бабіч. Засновники представляють такі міста, як Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Запоріжжя.

Учасники прес-конференції говорили про актуальні проблеми приватних медичних закладів в Україні, про те, які надії покладають на новостворену спілку, як очікують з її допомогою вирішувати робочі питання.

Дмитро Левченковисловив думку, що в нашій державі немає розумного балансу між проведенням реформ та їх відсутністю. Медицина програє у випадку популістської псевдореформаторської діяльності. Проте очевидний той факт, що без змін наша система охорони здоров’я довго не протягне. Саме діяльність приватних медичних закладів, за його словами, повинна почати зміни на краще за допомогою впровадження високих стандартів надання медичних послуг. Дмитро Левченко зазначає, що «Ми несемо відповідальність перед пацієнтами», і про це треба завжди пам’ятати. Також він наголосив на важливості співпраці медиків-приватників з органами державної влади.Було створено Громадську спілку «Асоціація приватних медичних закладів України» – матеріали прес-конференції

В’ячеслав Полясний, головний лікар медичної мережі «Добробут», покладає на створену Асоціацію великі надії, сподіваючись, що вона стане посередником між медичними установами та урядом, Верховною Радою і місцевими державними адміністраціями. За його словами «близько 10% медичної допомоги в Україні надається саме приватними закладами охорони здоров’я, а це майже 4 млн. громадян».

На прес-конференції обговорювалося питання норм будівництва та облаштування медичних будівель та їх територій, про що говорив Дмитро Луфер, операційний директор медичної компанії Into-Sana. Він зазначив наступне: «Держава мало будує, рідко має бажання до оптимізації й не займається зміною цих норм. Кому як не нам змінювати ситуацію?

Було створено Громадську спілку «Асоціація приватних медичних закладів України» – матеріали прес-конференціїТему партнерства приватної медицини та центральних і місцевих органів влади підняв Андрій Маляренко, директор багатопрофільної лікарні «Вітацентр». Він сказав: «Одна із найважливіших задач Асоціації – зробити так, щоб ставлення центральних та місцевих органів влади до приватної медицини стало партнерським. Чим ми можемо допомогти? Тим, що вже вміємо. Наприклад, важливим, на нашу думку, є запровадження електронної системи документообігу».

Підсумками цієї прес-конференції є створення Асоціації приватних медичних закладів України, яка запрошує до співпраці та членства усі приватні заклади охорони здоров’я нашої країни, а також фізичних осіб-підприємців, які займаються бізнесом, пов’язаним з медициною. Було про анонсовано презентаційну конференцію, мета проведення якої – прийняти нових членів та розробити нову програму дій асоціації. Захід заплановано на грудень 2016 року.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED