Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Українці зможуть здавати донорську кров прямо в автомобілі

У Хмельницькому з'явився доноромобільПерший та поки єдиний у країні доноромобіль почав свою роботу в Хмельницькому. Про це повідомляє влада міста. В Україну він завезений, як гуманітарна допомога з Каліфорнії, США.

14 червня у світі відзначається День донора. Саме в цей день авто здійснило свій перший заїзд. Розміри автомобіля такі, що дозволяють знаходитись в ньому одночасно і відвідувачам, і медичному персоналу. Зокрема, дозволяється перебування одразу трьох відвідувачів.
У перший день в автомобілі більш ніж 20 людей здали кров як донори. Але тих, хто бажав здійснити цю процедуру було значно більше.

Перешкодою стала відсутність необхідних документів. Медичні працівники висловлюють сподівання, що в майбутньому кількість охочих значно збільшиться, адже обізнаність про необхідні умови і місце проведення буде збільшуватись.

Символічно, що саме в цей день доноромобіль почав свою роботу. Адже Всесвітній день донора відзначається вже 13 років поспіль. Цей день – слушний час для виявлення вдячності донорам, які допомагають іншим людям рятуватись від смерті. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED