Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Перша успішна операція вродженої серцевої вади в дитини, вага якої менше 1 кг

Кардіохірург дякує лікарям Рівненщини за професійну роботу з немовлям вагою 800 гНа відео зверненні відомий кардіохірург дякує педіатру та гінекологу Рівненщини за дбайливий та професійний догляд за немовлям, вага якого при народженні була 800 грамів. Крім того, в нього діагностували дві вади серця. Відео опубліковане в соціальній мережі Фейбук в спільності міста Рівного.

Кардіохірург Борис Тодуров розповідає про складність операції. Адже така вага замала для хірургічного втручання. На відео ролику кардіохірург показує, що дитина лише трошки більша, ніж долоня дорослого чоловіка. Це перша успішна операція, зроблена дитині з такою низькою вагою.

Немовля народилось на Рівненщині. Там йому забезпечили всі необхідні умови для життя, в яких дитина перебувала 4 тижні. Після цього її доставили в київський Інститут серця, де й зробили операцію. В ході оперативного втручання була виконана пластика дуги аорти, усунення коарктації аорти і закриття Баталлового протоку.

Наразі дитини готують до переведення в Ровенську обласну лікарню на догляд, як за недоношеним немовлям. Борис Тодуров запевняє, що діти з таким діагнозом в майбутньому не мають ніякого неврологічного дефіциту, вони виростають звичайними дітьми.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED