Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Хірургічну операцію, що дозволяє зберегти серце без трансплантації, роблять в Україні

Унікальна для України операція на серціДоктор медичних наук, кардіохірург з України, оперував 34-річного чоловіка, який пережив 10 зупинок серця. Це була унікальна операція для країни.

Пацієнт страждав на хвороби серця, які супроводжуються серцевою недостатністю. Кардіохірург Олександр Бабляк вказує, що прихід чоловіка на операцію – це свідчення того, що медицина не настільки безнадійна, як вважають деякі жителі країни.

Трансплантація проводиться у випадках, коли присутня дуже запущена серцева недостатність. В деяких нюансах бувають випадки, що не дозволяють зробити іншу кардіохірургічну операцію. Саме такий випадок був у прооперованого пацієнта.

Кардіохірург ділиться найважливішими порадами для тих людей, які бажають зберегти своє здоров’я. Потрібно виділяти час для здоров’я. Після досягнення 40 років потрібно особливо уважно ставитись до свого самопочуття. Необхідно перевіритись з допомогою запису електрокардіограми, зробленої під час занять на біговій доріжці.

Не забувайте також про необхідність інколи перевіряти показники кров’яного тиску. Також важливо знати рівень холестерину. І категорична порада – не палити.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED