Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Стати керівником закладу охорони здоров’я можна без медичної освіти

Керівником медичного закладу може стати людина без медичної освітиЩоб керувати закладом охорони здоров’я в першу чергу потрібно мати високі навички в сфері управління. Олександр Ябчанка, речник  МОЗ, наголошує на тому, що керівник медичного закладу повинен бути хорошим менеджером, а медична освіта – додатковий, але не обов’язковий аспект вибору кандидатів.

Нагадуємо, що в Україні почався конкурс з обрання керівників закладів охорони здоров’я, який тепер буде проходити за новим принципом. Раніше відбір кандидатів відбувався у відповідності з політикою місцевих департаментів охорони здоров’я. Таке управління часто було неефективним з ряду причин.

Кабінет Міністрів прийняв Постанову, у відповідності з якою кандидатів буде відбирати незалежна конкурсна комісія, в якій будуть приймати участь представники громадськості. Комісія буду складатися з трьох рівних частин: громадськість, трудовий колектив та орган управління.

Кожен кандидат при відборі має представити у письмовому вигляді своє бачення розвитку закладу охорони здоров’я. Це буде враховувати комісія при відборі кандидатів.

МОЗ повідомляє, що конкурс буде фіксуватись на відео. Це дасть можливість кожному бажаючому подивитись його. Він буде розміщений на сайті органу управління, який оголосив конкурс. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED