Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чергова поставка з вакцинами проти кору прибула в Україну – повідомляє МОЗ

Нові поставки вакцини проти кору в УкраїнуМіністерство охорони здоров’я доводить до відома, що це друга поставка вакцини проти кору в 2018 році. Ці закупки проходять за державний кошт. В найближчі дні планується розподілити вакцину по регіонам.

Міністерство повідомляє про значне покращення охоплення щепленнями. Якщо проаналізувати ситуацію, яка була в попередніх роках, кількість щеплених людей значно збільшилась. Планова вакцинація за останній рік охопила більш ніж 90% дітей.

Щоб надійно захиститися від хвороб, спровокованих інфекцією, потрібно забезпечити вакцинацію до рівня вище 95%. Саме в такому випадку можна буде досягнути колективного імунітету. Уляна Супрун, виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я закликає громадян вести своїх дітей на отримання вакцини, а медичний персонал – сприяти та заохочувати людей до планових щеплень.

Наприкінці зими цього року Дитячий фонд ООН та Міністерство охорони здоров’я з причини нагальної потреби забезпечили доставку в прискореному режимі 220 тисяч доз вакцини, що забезпечують імунітет проти кору. Загалом в країну в цьому році надійде більше 2 мільйонів доз вказаної вакцини.

МОЗ нагадує та закликає всіх батьків не забувати про необхідність проходити профілактичні щеплення дитині в рік і 6 років, як те передбачає розроблений календар.

Статистика по початок квітня за даними міністерства така: в Україні на кір захворіло 9 091 чоловік. 5 дорослих та 2 дітей померли від ускладнень, які супроводжують цю хворобу. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED