Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медичні заклади-рекордсмени за кількостю підписаних декларацій

Рекордні кількості підписаних декларацій станом на 12 квітня 2018 рокуМіністерство охорони здоров’я України оприлюднило проміжні результати національної кампанії з вибору лікаря, яка почалась 2 квітня і є етапом втілення медичної реформи.

Найкращий результат у Мукачевому. Там підписано 22 650 декларацій. Підготовка до реформи почалася ще в листопаді минулого року. Тоді головний лікар отримав електронний цифровий підпис, пройшов реєстрацію закладу в системі електронного здоров’я, а також вніс інформацію про працівників та структурні підрозділи.

В Новоселицькому районі Чернівецької області підписано 7 500 декларацій. Тут до реформи готувались протягом 2-х років. За цей час було закуплено комп’ютери та принтери. Вже в грудні минулого року закупили медичну інформаційну систему. Тоді ж отримали електронний цифровий підпис. В деяких лікарів вже понад 500 пацієнтів.

Новоукраїнський район Кіровоградської області відзначився 5 100 підписаних декларацій. Старт реформування – кінець 2016 року. Тоді районна державна адміністрація виділила кошти на необхідне облаштування робочих місць для лікарів.

У місті Торецьк Донецької області підписано 4 750 декларацій. Ще з минулого року тут почалась пілотна кампанія по підписанню декларацій. За кошти місцевого бюджету проводилась комп’ютеризація та підключення до Інтернету.

Чугуївський район Харківської області – підписано 3 400 декларацій. Ще з минулого року навіть у віддалених населених пунктах проводились громадські слухання про реформу. Головний лікар налаштована оптимістично і радить рухатися вперед, адже немає питань, які неможливо вирішити.

Мукачівський район в Закарпатській області – 3 200 підписаних декларацій. Підготовка до проведення реформи здійснювалась поступово. Акцент ставився на інформування сільських, селищних рад та виконкомів. Проводилось навчання персоналу за допомогою департаменту та в районі.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED