Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ оновило Табель технічного оснащення медичних закладів первинки

Оновлено Табель матеріально-технічного оснащенняДля того, щоб заклади первинної медичної допомоги могли надавати свої послуги якісно, вони повинні відповідати умовам, які вказані в Табелі технічного оснащення. Міністерство охорони здоров’я України оновило Примірний табель, в якому вказаний список необхідного технічно-матеріального оснащення.

Його положення стосуються медичних закладів та фізичних осіб підприємців, які займаються наданням допомоги первинної ланки медицини.

Оновлений табель значно коротший попереднього документа. Він відповідає реальним потребам, які є в первинній ланці медичної допомоги. Використання вказаного технічного оснащення робить можливим виконання Порядку надання первинної медичної допомоги.

Примірний табель має основний та додатковий список.  В ньому також вказано перелік обладнання, яке потрібне у випадках надання послуг з допомогою телемедицини. Додатковий список потрібен, коли укомплектований основний та якщо для цього є наявна потреба.

В табелі зазначено найменування обладнання, устаткування та засобів. А також їх кількість в розрахунку на одного: надавача, кабінету, лікаря та молодшого спеціаліста з медичною освітою, що надають первинну медичну допомогу.

З примірним табелем матеріально-технічної складової, якому необхідно відповідати закладам охорони здоров’я та фізичним особам – підприємцям, що надають медичну допомогу на «первинці» можна ознайомитись на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров’я України в Інтернеті. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED