Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медична карта для дитини тепер не потрібна: скасування форми № 026/о

Скасування медичних карток для школярівМОЗ України скасувало форму № 026/о. Тепер медичні дані про дитину не будуть зберігатись у навчальних та дошкільних закладах.

Медична карта дитина скасована на підставі того, що зберігання даних про стан здоров’я дитини не може відбуватись поза межами медичного закладу. Також ці дані не можуть бути у відкритому доступі. На законодавчому рівні це гарантується Законом України «Основи Законодавства України про охорону здоров’я».

Для того, щоб відвідувати дошкільний навчальний заклад, потрібно надати довідку, яка засвідчить, що стан здоров’я дитини задовільний. Цю довідку дає сімейний лікар чи педіатр в медичному закладі, де спостерігається дитина. В разі наявності хвороби дитини, можна внести відповідний запис у довідку. Рішення про запис приймає один із батьків або інший законний представник дитини.

Дітям, які йдуть в перший клас, потрібно пройти профілактичний огляд. На його основі видається спеціальна довідка (Форма № 0 086-1/о). Внесення в довідку інформації про певну хворобу відбувається за тим же принципом, що й в довідку для дошкільного навчального закладу.

У Карту профілактичних щеплень (форма № 063/о) медичні працівники вносять всі дані про проведення вакцинацій та їх повторення. Форма ведеться в навчальних, виховних та амбулаторно-поліклінічних закладах. Довідка про те, що щеплення були проведені, надається на основі вищезазначеної форми. Медичні працівники з її допомогою ознайомлюються про відсутність чи наявність щеплень у конкретної дитини.

Зазначені довідки – єдині,які можуть вимагати заклади шкільної та дошкільної освіти. МОЗ вже дало роз’яснення відповідному міністерству.  

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED