Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Американські вчені знайшли орган в тілі людини, який потенційно відповідає за поширення метастазів

 
Знайдено новий орган в тілі людиниВчені з Америки оголосили, що знайшли новий орган в тілі людини. Його назвали інтерстиціум.

Орган складається з мережі канальців мікроскопічних розмірів, котрі розташовані в сполучних тканинах. Виявлена мережа каналів може претендувати на найбільший орган тіла, оскільки в ній міститься багато рідини. Вчені продовжують роботу над дослідженням нового органу, зокрема, над його роллю у складних патологіях.


Вчені розвіяли впевненість наукового та медичного світу в тому, що фізіологія людини вже вивчена вздовж та впоперек. Відкритий вченими орган складається з тих канальців, які є по всьому тілу людини. По каналам тече п’ята частина всієї рідини, яка є в організмі людини, а це цілих 10 літрів. Рідина у знайденому органі містить багато протеїну, який є також в плазмі крові та лімфі.
Наукове відкриття відбулось випадково – під час ендоскопічного обстеження системи травлення пацієнта.

Науковці впевнені, що функція інтерстиціуму – захищати тканини та органи тіла. Але є й негативні аспекти його роботи. Вчені запропонували версію: орган допомагає поширювати ракові клітини по лімфатичній системі до органів. Детальніше вивчення органу зможе допомогти в лікуванні метастазу або його запобіганню.

Вчений, коментуючи відкриття, вказав, що нині відомо, яким чином ракові клітини потрапляють до лімфатичних вузлів. Хоча раніше не біло можливості дослідити цей процес. Але ще потрібно дізнатись про механізми, які роблять можливим рух ракових клітин з допомогою цього органу. Це потрібно, щоб уповільнити ріст метастазів чи запобігти йому.

Вчені впевнені, що нові відкриття в роботі інтерстиціуму зможуть суттєво поліпшити лікування не тільки онкологічних, але й інших хвороб. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED