Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Канаді легалізують рецептурний героїн та метадон?

Легалізація метадону та рецептурного героїну в КанадіКанадська влада вирішила, щоб потрібно полегшити доступ населення до метадону та героїну по рецепту. Про це повідомляє канадське міністерство охорони здоров’я.

В його заяві вказується, що це потрібно для лікування наркотичної залежності. Таке рішення надасть спрощений доступ до метадону та рецептурного героїну (діацетилморфіну). В результаті канадці зможуть використовувати більш різноманітні варіанти лікування.


Пацієнти, які беруть участь в програмі замісної терапії, матимуть можливість отримувати рецептурний героїн не тільки в лікувальних закладах. Це дасть їм змогу втримувати в балансі свої обов’язки та лікування кожного дня.

Метадон тепер буде виписуватись лікарями значно простіше. Адже для цього не потрібно буде робити спеціальний запит до уряду. Міністр охорони здоров’я зазначає, що в Канаді підробні наркотики щорічно забирають життя в кількох тисяч осіб.

Міністр висловлює надію, що зміни в законодавстві зроблять метадон та рецептурний героїн стандартними засобами лікування опіоїдних наркозалежних. Також канадський міністр вважає, що варто давати людям із залежністю необхідну допомогу саме тоді, коли їм це потрібно, засуджувати приймання різних речовин – не ефективний спосіб вирішення проблеми. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED