Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В чому особливість підписання та функціонування декларації між лікарем та пацієнтом?

Особливості функціонування деклараціїЗаступник міністра Павло Ковтонюк, відповідальний за реформу фінансування системи охорони здоров’я, пояснив, чи можна буде вносити зміни в уже існуючу декларацію та відповів на інші важливі питання. 

Роз’яснювальну відповідь було надано на відкритому засіданні підкомітету з питань контролю реалізації медичної реформи Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, присвяченому темі «Робота eHealth: стан і впровадження».


Підписана електронним цифровим підписом декларація не редагується, це електронний документ. Зміна даних пацієнта відбувається через зміну реєстраційних даних. Наразі це можна зробити шляхом переподання декларації. Надалі передбачено інтеграцію з єдиним державним демографічним реєстром. Для системи – це той самий пацієнт, попри зміну деяких персональних даних.

Лікар не може спочатку заповнити паперову декларацію, а потім внести її в систему. Для подання декларації потрібен Інтернет для внесення даних в систему, тільки після цього можна роздрукувати та підписати декларацію. Всі події в системі вносяться в журнал – архітектура системи побудована так, що відредагувати або видалити окремий запис чи його частину неможливо.

Вже з першого квітня в Україні буде відбуватись черговий етап медичної реформи – підписання декларацій між пацієнтом та сімейним лікарем.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED