Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Наказом МОЗ скасовано талони та медичні карти студентів

Скасування талонів, медкарток для школярів і студентівНа сайті міністерства охорони здоров’я з’явилось повідомлення, що талони, звітність про диспансерний огляд та обов’язкові медичні карти для школи скасовані.
Після 13 березня паперові талони залишаються в минулому, тепер буде тільки «Журнал реєстрації амбулаторних пацієнтів». В журнал будуть в автоматичному порядку йти дані з амбулаторної карти. Якщо в медичних закладах ще не установлені комп’ютери, то потрібно заповнювати паперовий варіант форми.

Своє рішення МОЗ пояснює тим, що установам первинної ланки талони не приносили жодної користі. Адже вся важлива інформація записувалась в картку пацієнта. Повідомляється також, що з другої половини року на зміну огляду здорових людей на регулярній основі прийдуть скринінгові огляди по групах ризику.

Наказ також торкнувся питання викликів лікарів додому. Тепер лікарю не потрібно писати звіт про обов’язкові візити до пацієнта, їх кількість і звернення хворого. Актуальність візиту додому буде обговорюватись безпосередньо лікарем і пацієнтом. Для цього вони обмінюються контактними телефонами один одного.
Медичні карти дитини при вступі в дитячий садок чи школу і студентські картки також скасовані. Буде використовуватись тільки загальна амбулаторна карта. 

На офіційній сторінці МОЗ вказується, що це перехід до цивілізованих викликів лікарів додому і класифікації ICPC-2. В міністерстві вважають, що раніше використовувана медична документація вже застаріла для сучасного світу.


Автор: Инна Зарицкая
© Медицинский портал Здоров-Инфо
При использовании материалов статьи активная гиперссылка на zdorov-info.com.ua обязательна

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED