Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Відкрито реєстрацію на пробне ЗНО: МОЗ озвучило нову вимогу для вступу на медичні спеціальності

Відкрито реєстрацію на пробне ЗНО: МОЗ озвучило нову вимогу для вступу на медичні спеціальностіРозпочато реєстрацію на пробне ЗНО для абітурієнтів, які планують у поточному році вступати до вищих навчальних закладів України. Таку інформацію надає офіційний сайт МОЗ. Процедуру реєстрації на дане тестування можна пройти до 31 січня 2018 року включно.

Пробні ЗНО проводяться вже не перший рік. Вони є прекрасним шансом для учнів перевірити свої знання, побачити прогалини та взагалі визначитися, чи правильно вони обрали майбутню спеціальність.

У цьому навчальному році пробне ЗНО має велике значення для тих, хто прагне стати медиками, адже вперше для них буде діяти мінімальний прохідний бал з профільних предметів, який має бути не нижчим за 150 із 200 можливих. Усі абітурієнти, хто набере менше балів, не матимуть змоги вступити до ВНЗ на медичну спеціальність навіть за контрактом.
Поріг у 150 балів буде актуальним для галузі знань 22 “Охорона здоров’я”, а також для таких спеціальностей:
  • 221 “Стоматологія”;
  • 222 “Медицина”;
  • 228 “Педіатрія”.
У МОЗ наголошують на тому, що дане обмеження є абсолютно необхідним, оскільки має довести, що лікувати людей в Україні у майбутньому будуть лише розумні, цілеспрямовані та мотивовані люди, які зможуть опанувати медичну професію на необхідному рівні.

Прохідний бар’єр для абітурієнтів-“медиків” вже давно діє у багатьох країнах світу і є абсолютно нормальною практикою, і він є досить високим. Наприклад, у США тільки близько 15% абітурієнтів мають шанс подолати прохідний поріг на медичні спеціальності, у Великій Британії даний показник є ще нижчим – усього 10%. Такі цифри називає МОЗ.

Встановити прохідний бар’єр у 150 балів в МОЗ планували ще з минулого року, але народні депутати тоді не підтримали дану ініціативу. Та з цього року дана вимога офіційно набуває чинності.

Зареєструватися на пробне ЗНО можна на інтернет-ресурсах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Ці тестування платні, їхня вартість залежить від обраного предмету. 24 березня відбудеться пробне ЗНО з української мови та літератури, 31 березня – з решти предметів.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED