Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Спалах кору в Києві: вже зафіксовано 54 хворих

Спалах кору в Києві: вже зафіксовано 54 хворихКір прийшов до Києва. Станом на 9 січня 2018 року вже зареєстровано 54 випадки цього захворювання у столиці. Про це повідомляє ІА “Уніан” з посиланням на прес-службу Головного управління Держпродспоживслужби у Києві. Більшість з хворих – нещеплені від кору.

Наразі в Києві виявлено 54 випадки кору, 43 хворих – діти різних вікових груп. Так відзначено 11 випадків захворюваності серед малюків, які відвідують дитячі садочки, 21 – серед школярів. 86% хворих не отримали щеплення від кору, або ж не були вакциновані неповністю.

За даними Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації, у Міській дитячій клінічній інфекційній лікарні зараз перебуває 14 дітей, які хворі на кір, 12 з них потрапили до стаціонару вже після Нового року.

Спалахи кору по всій країні почалися з квітня 2017 року. За цей час найгіршою є ситуація в Одесі: захворіло більше 700 осіб, 423 з яких – діти. На сьогодні від ускладнень, що спричиняє кір, в Одесі померло 5 чоловік, 3 з яких – діти. Школи та дитячі садочки в місті поки закриті на карантин, принаймні на найближчий тиждень. За цей час батьків закликають зробити дітям вакцинацію від кору, якщо її ще не було зроблено.

Кір – це важка інфекційна хвороба, від якої найчастіше страждають діти. Для неї характерна сильна інтоксикація організму, наявність характерного висипання. Оскільки захворювання викликає вірус, специфічного лікування кору не існує, всі заходи допомоги пацієнту є суто симптоматичними.

Кір Спалах кору в Києві: вже зафіксовано 54 хворихпередається повітряно-крапельним шляхом та є дуже заразною хворобою. Головна небезпека кору – він здатен викликати важкі ускладнення, такі як отит, бронхіт, пневмонія, гепатит, енцефаліт тощо. Саме від деяких з цих ускладнень і може померти пацієнт.

Лікарі наголошують, що єдиними захистом від кору є вакцинація. За календарем її треба проводити двічі в житті: в 12 місяців та в 6 років. Якщо щеплення не було зроблено вчасно, його можна зробити будь-коли, з дотриманням необхідного інтервалу для ревакцинації. Вакцинована людина може захворіти на кір, але у неї хвороба буде протікати в легкій формі, без ускладнень. Наразі у МОЗ запевняють, що в поліклініках є безкоштовні для дітей комбіновані вакцини від кору, паротиту та краснухи бельгійського виробництва. Тож всіх батьків закликають щепити своїх дітей від цих небезпечних захворювань.

Кір дістався вже до столиці. Уже скоро стане ясно, наскільки масштабним буде його спалах в Києві.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED