Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У січні кияни зможуть обстежитися на пересувному флюорографі – КМДА

У січні кияни зможуть обстежитися на пересувному флюорографі – КМДАУ період з 3 по 31 січня 2018 року у Києві буде працювати пересувний апарат для здійснення процедури флюорографії. Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації. Обстежитися кияни зможуть безкоштовно.

Даний цифровий флюорограф буде працювати з 10:00 до 17:00 у різних районах Києва. Його графік та місце роботи можна знайти тут.

Результати обстеження пацієнт отримає одразу, якщо буде така необхідність – зможе проконсультуватися з лікарем-фтизіатром. Передбачається, що на 1 людину буде витрачено не більше 15 хвилин часу.

Подібні ініціативи є дуже ефективними у питанні боротьби з епідемією туберкульозу в Україні. Адже лікарі рекомендують всім українцям раз на рік проходити флюорографію з профілактичною метою, проте далеко не всі це роблять. Причини прості: брак часу, коштів. Ідея ж пересувного флюорографу допоможе охопити для даного обстеження доволі велику кількість людей.

Нагадаємо, що флюорографія – це метод рентгенологічного дослідження легенів та органів грудної клітини, при якому зображення на фотоплівці є відносно невеликих розмірів. У порівнянні з повноцінною рентгенографією вона менш інформативна, проте потребує менших затрат, тому є економічно доцільною при масових обстеженнях. На сьогодні флюорографія є переважно цифровою, що дозволяє значно спростити роботу з зображенням, зменшити променеве навантаження на пацієнта та видатки на додаткові матеріали.

Флюорографія показує зміни в легеневій тканині, запальні процеси в легенях, наявність новоутворень, хвороби серця та крупних кровоносних судин, туберкульоз легенів. Тому корисність даного методу дослідження важко переоцінити.

Лікарі наполегливо рекомендують в профілактичних цілях проходити процедуру флюорографії не рідше, ніж раз на рік. Щоб зробити її більш простою та доступною з точки зору часових та фінансових затрат, впроваджуються такі ініціативи, як робота пересувних флюорографів. Цифровий флюорограф буде працювати в різних районах Києва впродовж усього січня. Не полінуйтеся пройти цю процедуру швидко та безкоштовно.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED