Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На лікування дорослої онкології в Україні буде додатково виділено 100 мільйонів гривень – МОЗ

На лікування дорослої онкології в Україні буде додатково виділено 100 мільйонів гривень – МОЗУряд підтримав виділення додаткових 100 мільйонів гривень на закупівлю медичних препаратів для лікування дорослої онкології, а Бюджетний комітет Парламенту затвердив відповідне Розпорядження. Про це повідомляється на офіційному сайті МОЗ.

У поточному році завдяки оптимізації державних закупівель лікарських засобів, стало можливим зекономити зазначені 100 мільйонів гривень, які у Міністерстві охорони здоров’я прийняли рішення витратити на придбання ліків від раку. При цьому акцент буде зроблено саме на препаратах для боротьби з дорослою онкологією, адже ця галузь традиційно в нашій державі отримує менше фінансування, ніж дитяча онкологія. Робота над формуванням переліку препаратів зараз ще триває.

Онкологічні хворі змушені витрачати величезні суми на своє лікування, препарати є дуже дорогими, а держава спроможна оплатити лише невелику частину їх вартості. У 2016 році на програму лікування раку в Україні з бюджету було виділено 397 мільйонів гривень, у 2017 році – 709 мільйонів. Та, не дивлячись на досить суттєве збільшення виділеної суми, вона змогла покрити лише 24% від витрат онкохворих на терапію в нашій державі.

Виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун зазначила, що в Україні зараз більше 1 мільйона пацієнтів, хворих на різні форми раку. Їхнє лікування має бути одним з головних пріоритетів державної політики. Канцер Реєстр надає такі дані: щороку в Україні фіксується близько 130 тисяч випадків захворювання на рак. Лікування цієї хвороби є дуже дорогим та довготривалим. Тому без допомоги держави та благодійних організацій подолати дану важку недугу неможливо або дуже і дуже складно, навіть суто з фінансової точки зору.

Дорослі пацієнти – це чиїсь батьки, кохані, діти. Вони теж хочуть і повинні жити і потребують допомоги. Тому додаткові 100 мільйонів гривень – це немало, адже за ними буде стояти не одне врятоване життя. Про те, які саме препарати та у якій кількості буде закуплено на цю суму, коли вони надійдуть до України, у МОЗ обіцяють повідомити пізніше.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED