Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Спалах кору у Луцьку: захворіло 5 школярів

Спалах кору у Луцьку: захворіло 5 школярівВолинський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України повідомив про спалах кору у Луцьку. Мова йде про п’ятьох школярів, які дуже ймовірно захворіли саме на цю хворобу. Всі вони – учні початкових класів Луцької загальноосвітньої школи № 25. Трьох з них госпіталізовано до обласної інфекційної лікарні.

Повідомляється, що у 4-х з 5-ти дітей повністю відсутні профілактичні щеплення від кору, а в однієї дитини є лише 1 щеплення з 2-х необхідних. Наразі у пацієнтів відібрали біологічний матеріал для дослідження його на наявність вірусу кору, і вже дуже скоро стане ясно, чи підтвердиться попередній діагноз лікарів. Але всі симптоми вказують саме на кір. Зараз небезпеки для життя дітей немає, їх лікують відповідно до протоколів МОЗ. Стан хворих оцінюється як середнього ступеню тяжкості.

Кір –Спалах кору у Луцьку: захворіло 5 школярів це вірусне захворювання, для якого характерна загальна інтоксикація організму, лихоманка, висипання на шкірі, ознаки кон’юнктивіту. Захворювання є досить заразним, передається повітряно-крапельним шляхом. Вірус може проникати в центральну нервову систему, легені, кістковий мозок, печінку, кишечник, селезінку та викликати важкі побічні реакції. Серед них ларингіт, отит, трахеїт, бронхіт, пневмонія, гепатит, енцефаліт тощо. Через значне ураження слизових оболонок респіраторних шляхів створюються сприятливі умови для повторного інфікування та розвитку ускладнень.

Про таку хворобу, як кір, сучасні люди в цивілізованих країнах вже майже забули завдяки високій ефективності щеплень від неї. Проте, на жаль, кір повернувся в Україну через надзвичайно низькі показники вакцинації населення, особливо дитячого, від даного захворювання. Відповідно до Календаря профілактичних щеплень, затвердженого МОЗ, проводити імунізацію від кору слід дитині в 1 рік, а потім у 6 років. Незважаючи на те, що вакцини наразі в Україні є, багато батьків не бажають щеплювати своїх дітей, тим самим наражаючи їх на реальну загрозу. Кір – це хвороба, яка небезпечна саме своїми ускладненнями, ймовірність розвитку яких у невакцинованих дітей є досить високою.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED