Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У парламенті зареєстрували законопроект про розвиток медицини в сільській місцевості

У парламенті зареєстрували законопроект про розвиток медицини в сільській місцевостіУ Верховній Раді України зареєстрували законопроект про розвиток медицини у сільській місцевості, його ініціатором виступив Президент Петро Порошенко. Проект закону №7117 офіційно називається “Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості”.

Петро Порошенко і раніше заявляв про важливість розвитку сільської медицини. 11 вересня 2017 року він брав участь у Нараді, присвяченій цьому питанню, яка проходила у Києві, в Національному медичному університеті імені Богомольця. Наразі від гасел Президент перейшов до дій.

Отже, що ж на сьогодні планується зробити для розвитку сільської медицини в Україні?
  1. Встановити у всіх фельдшерсько-акушерських пунктах (ФАП) та сільських амбулаторіях сучасне обладнання для можливості використання широкополосного інтернету (4G).
  2. Широко впровадити на селі телемедицину, враховуючи погану фізичну доступність багатьох сільських осель для невідкладної медичної допомоги.
  3. Створити привабливі для лікарів умови праці та життя в сільській місцевості. Планується надавати медикам житло, службовий транспорт, достойно оплачувати їхню працю.
Уряд днями вже представив на розгляд депутатів Проект державного бюджету на 2018 рік, у якому на розвиток сільської медицини планується виділити 1 мільярд гривень.

На сьогодні у народних депутатів є багато завдань, пов’язаних із розвитком галузі охорони здоров’я України. Вони повинні розглянути та проголосувати за ключові законопроекти, які мають запустити старт медичної реформи з 1 січня 2018 року, розглянути Проект бюджету, а відтепер – і президентський законопроект “Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості”. Від оперативності їх дій буде залежить швидкість змін, що мають відбуватися у вітчизняній медицині.

“Медична реформа – це складова питання національної безпеки держави”, – вважає Петро Порошенко. Реформування ж сільської медицини він визначає як невід’ємну складову змін у всій галузі охорони здоров’я України.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED