Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікарні Києва поповнюються сучасним обладнанням за рахунок міського бюджету

Лікарні Києва поповнюються сучасним обладнанням за рахунок міського бюджетуВ Київську міську клінічну лікарню №17 закупили апарат МРТ за рахунок бюджетних коштів столиці. Магнітно-резонансний томограф вже встановлено, пацієнти даної лікарні мають змогу проходити обстеження на ньому безкоштовно. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

На придбання нового та ремонт старого обладнання для столичних лікарень Київ витратив 40 мільйонів гривень бюджетних коштів. Відтепер хворі кияни, які потрапляють на лікування до Київської міської клінічної лікарні №17, можуть абсолютно безкоштовно пройти обстеження головного мозку, судин голови та шиї, органів малого тазу та черевної порожнини, хребта й суглобів, і все це на сучасному обладнанні. Таким чином, безкоштовна діагностика є ще й високоякісною, інформативною, яка допомагає розробляти правильні стратегії лікування.

Наразі апарат МРТ в 17-й лікарні встановили у спеціально підготоване приміщення, вся апаратура змонтована, укомплектована, персонал пройшов навчання щодо роботи з даним апаратом.

За рахунок міського бюджету міста Києва доукомплектовуються й інші лікарні. Наприклад, у квітні поточного року у Київській міській клінічній лікарні №6 запрацював комп’ютерний томограф, придбаний за міські гроші. Планується, що апарат МРТ найближчим часом буде поставлено у Київську міську дитячу клінічну лікарню №7, 3 ангіографа та апарат МРТ надійде до Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, а в Лікарню швидкої медичної допомоги – апарати МРТ та КТ.

У Київській міській державній адміністрації зазначають, що лікарі повинні працювати в нормальних умовах, а їм на допомогу мусить приходити сучасне обладнання та передові технології. Лише у такому випадку можна розраховувати на ефективну діагностику та лікування.

У столичній владі нарешті зрозуміли, що для надання якісних медичних послуг киянам необхідно забезпечити міські лікарні нормальним обладнанням. Те, що пацієнти матимуть змогу проходити високовартісні діагностичні процедури безкоштовно, є надзвичайно позитивною тенденцією. Адже саме рання діагностика є найбільш ефективним засобом запобігання багатьох важких хвороб.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED