Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Французькі лікарі пришили жінці обидві руки

Французькі лікарі пришили жінці обидві рукиФранцузьким лікарям вдалося успішно виконати дуже складну операцію – пришити жінці, постраждалій внаслідок нещасного випадку, обидві руки. Подібну операцію у Франції зробили вперше. Про неї повідомили в Університетській лікарні Гренобля, де й проходила операція.

Постраждалою виявилася молода жінка, яка 14 серпня поточного року впала з платформи на колії вокзалу міста Шембері, що знаходиться приблизьмо на відстані у 60 км від міста Гренобль. Вона намагалася заскочити у поїзд, що вже відходив, але зробила це дуже невдало: впала та опинилася затиснутою між потягом та платформою, у результаті чого їй відірвало обидві руки. Жінку одразу ж доправили до шпиталю, а разом з нею і відірвані кінцівки, які очевидці страшної події врятували. Руки доправили до лікарні загорнутими в охолоджений стерильний матеріал, вони були обкладені льодом.

У цілому операція пройшла успішно, проте м’язи пришитих рук поки не виходить повністю активувати. Через це постраждалій буде важко виконувати певні рухи, зокрема кистями. Операцію почали через 2 години після нещасного випадку, руки пришивали 2 команди хірургів. Тривалість операції складала більше 4-х годин.

Наразі пацієнтка почуває себе задовільно. Попереду в неї тривалий курс фізіотерапевтичної реабілітації. За оцінками лікарів, для відновлення функцій пришитих кінцівок жінці знадобиться 1,5-2 роки кропіткої роботи.

Перша у світі успішна трансплантація обох рук була проведена у 2008 році у Мюнхені. З того часу подібні операції проводилися у Китаї, Індії, Австралії та інших країнах світу. Проте і нині вони є досить рідкісним явищем. Поки кінцівки повністю не прижилися, завжди є ризик запалення та інших фатальних наслідків. Організм може не прийняти трансплантовані руки і почати процес їх відторгнення. З приводу французької пацієнтки лікарі дають позитивні прогнози, проте наголошують на необхідності важкої кропіткої роботи над собою.
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED