Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У зоні проведення АТО військові медики допомогли народитися трійні

У зоні проведення АТО військові медики допомогли народитися трійніВ одному з прифронтових населених пунктів, недалеко від лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції, військові медики допомогли народитися трійні. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Через постійні ворожі обстріли місцевих лікарень жителі даної зони не мають можливості отримувати своєчасну медичну допомогу, тому час від часу стаються подібні позаштатні ситуації, зокрема пологи в екстремальних умовах. Лікарі 66 передового військового госпіталю періодично їздять навколишніми населеними пунктами задля обстеження хворих та надання їм необхідної медичної допомоги. При цьому лікарі оглядають не лише військовослужбовців, а й мирних жителів, яким більше немає від кого чекати допомоги.

Під час чергового подібного виїздуУ зоні проведення АТО військові медики допомогли народитися трійні до лікарсько-санітарної бригади 66-го передового військового госпіталю звернулася жінка, яка поскаржилася на передчасні пологи. Зважаючи на інтенсивність пологової діяльності даної породіллі, керівник групи підполковник медичної служби Андрій Кострубський вирішив нікуди не вести жінку, а прийняти дитину на місці. Проте складності ситуації додав той факт, що майбутня мама очікувала не на 1, а на 3 дітей.

«Пологи виявились складними, адже під серцем жіночка носила трійню. Медики зробили все, щоб врятувати життя жінки і її дітей», – повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО.

Як себе почуває породілля зараз, у якому стані знаходяться її діти, поки що не повідомляється. На момент прийняття пологів жінка та її троє дітей були живими. Ми й далі слідкуватимемо за цією історію через повідомлення прес-центру штабу АТО.

Пологи в подібних екстремальних умовах – це завжди стрес, як для мами, так і для її дитини. Особливої складності ситуації додає факт багатоплідної вагітності. Завжди існує ризик післяпологової інфекції чи інших ускладнень. Проте життя завжди встановлює свої правила, і наявність поруч із жінкою у такий критичний момент військових лікарів вказує на те, що доля не зовсім від неї відвернулася: медичну допомогу вона все ж отримала. Тепер новоспеченій сім’ї можна побажати терпіння та здоров’я.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED