Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чергове отруєння дітей: цього разу на базі відпочинку в Коблево

Чергове отруєння дітей: цього разу на базі відпочинку в Коблево18 неповнолітніх учасників танцювального колективу з Києва, які відпочивали на базі відпочинку у Коблево, що на Миколаївщині, потрапили до лікарні з ознаками кишкової інфекції. Про це у соціальних мережах повідомив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кіндратів.

Хворі віком від 9 до 12 років були доставлені до Березанської центральної районної лікарні, до інфекційного відділення, там їм надали кваліфіковану медичну допомогу. Лікарі стверджують, що у дітей була ротавірусна інфекція. Ситуацію не було кваліфіковано як критичну, оскільки хворим дітям вчасно надали необхідну допомогу, і симптоми недуги почали зникати. Керівництво області розглядало можливість перевезення дітей до Миколаївської обласної інфекційної лікарні, але такої потреби не виникло.

10 серпня 2017 року прес-секретар обласного управління охорони здоров’я Юрій Багрянцев повідомив про те, що вказаних 18 дітей вже виписали з лікарні, про це повідомляє ІА «Уніан». Він звернув увагу на численні порушення, які стосуються перебування неповнолітніх у закладах відпочинку. Так, наприклад, у дітей не було довідок про стан здоров’я.

Наразі точні причини отруєння не називають, проводиться розслідування. За попередніми висновками спеціально створеної комісії, джерелом зараження могла бути вода у басейні.

Зараз дітям рекомендовано амбулаторне лікування, вони вже відправилися із відпочинку додому – в Київ.

Черговий за це літо випадок спалаху кишкової інфекції у місці відпочинку змушує замислитися про незадовільний стан послуг, які надаються українцям у місцях громадського харчування та спільного проживання. Порушення стосуються умов перебування, харчування, дотримання персоналом усіх санітарних норм. Особливо критичною є ситуація по відношенню до дітей – на базах відпочинку, в санаторія та таборах періодично виникають спалахи кишкових отруєнь. Подібну ситуацію слід терміново змінювати та брати під контроль, інакше скоро батькам буде просто страшно відправляти дітей на відпочинок.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED