Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ВІЛ планують лікувати за допомогою шести ін’єкцій на рік

ВІЛ планують лікувати за допомогою шести ін’єкцій на рікВІЛ-інфекцію у майбутньому планують лікувати, вводячи пацієнтам усього лише 6 ін’єкцій на рік. Клінічні дослідження нової терапії вже успішно провели у 50 медичних закладах США, Канади, Франції, Німеччини та Іспанії. Про це повідомляє ІА “Уніан” з посиланням на ВВС.

Даний метод лікування є дійсно новаторським: замість щоденного прийому ліків хворим буде достатньо 6 разів на рік зробити необхідні ін’єкції. Ці лікарські засоби, введені внутрішньом’язово, повільно вивільнюються у кров. Вже є дані про первинні дослідження 309 пацієнтів, які брали участь у клінічних дослідженнях в різних країнах світу. Ін’єкції їм робили кожен 1-2 місяці, і було виявлено, що така схема лікування працює не гірше за традиційну щоденну терапію. Хворим вводили суміш каботегравіру та рілпивірину, заключену у наночасточки. Учасників дослідження розділили на 3 групи та впродовж 96 тижнів проводили терапію проти ВІЛ. Перша група отримувала традиційні щоденні пігулки, друга – щомісячні ін’єкції, третя – ін’єкції раз на 2 місяці. Ефективність лікування для учасників 1-ї групи становила 84%, другої – 87%, третьої – 94%. Тобто, найбільш ефективним методом лікування виявилося введення ін’єкцій внутрішньом’язово 1 раз на 2 місяці, 6 разів на рік. Наночасточки розщеплюються не одразу, а вивільняють начинку поступово, забезпечуюючи тривалий захист від ВІЛ.

Якщо таке лікування стане широкодоступним, воно суттєво змінить життя ВІЛ-інфікованих людей в усьому світі. На сьогодні їм доводиться дотримуватися строгого режиму прийому таблеток, які слід пити щодня. Крім того, вірус імунодефіциту людини здатен мутувати та розвивати стійкість до традиційної терапії.

Якщо ВІЛ не лікувати, хвороба у середньому через 10 років трансформується у невиліковну стадію – СНІД, при якій людина помирає від будь-якої, навіть найбільш незначної інфекції. Щоб контролювати ВІЛ, слід постійно вживати необхідні ліки. Нова ін’єкційна терапія за умови широкого поширення у світі зробить життя ВІЛ-інфікованих людей набагато простішим.

Автор: Ольга Купріянова
© 
Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED