Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Україна – одна з 8-ми країн з найнижчим рівнем вакцинації у світі

Україна – одна з 8-ми країн з найнижчим рівнем вакцинації у світіВсесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила дані, за якими Україна входить до вісімки країн з найнижчим рівнем вакцинації дітей у світі. Інформацію надано по 2016 року. Про це повідомляє ІА «Уніан». До цих країн належать:
  1. Центральноафриканська республіка.
  2. Чад.
  3. Екваторіальна Гвінея.
  4. Нігерія.
  5. Сомалі.
  6. Південний Судан.
  7. Сирія.
  8. Україна.
В них щеплення від дифтерії, правцю та кашлюку у 2016 році отримало менше половини дітей. Також величезним є показник малюків, які не отримали щеплення від жодної хвороби. Тож у ВООЗ та Дитячому фонді ООН ЮНІСЕФ дуже занепокоєні таким станом речей. Експерти цих авторитетних міжнародних організацій нагадують урядам даних країн та, в першу чергу, батькам, що вакцинація є безпечним та ефективним способом захисту дітей від небезпечних інфекційних хвороб. На сьогодні завдяки імунізації щорічно вдається врятувати від дифтерії, кашлюку, правцю, кору та інших захворювань близько 2-3 млн. дітей на рік.

Катастрофічною ситуація із щепленнями в Україні стала з двох причин:
  1. Через фактичну відсутність більшості вакцин впродовж декількох років (ситуація покращилася лише наприкінці 2016 року, на сьогодні країна забезпечена вакцинами в повній мірі).
  2. Через небажання батьків робити щеплення своїм дітям, причиною чого є низький рівень довіри до імунізації та усієї системи охорони здоров’я України в цілому.
Україна є країною з найгіршим показником рівня імунізації в Європейському регіоні, цю ситуацію слід терміново змінювати. Наслідки про себе вже дають знати – сьогодні в нашій державі відзначається спалах кору, декілька років назад були спалахи поліомієліту. Ніхто не знає, яка хвороба прийде в Україну наступною, слід вберегти наших дітей.

За КалендаремУкраїна – одна з 8-ми країн з найнижчим рівнем вакцинації у світі профілактичних щеплень, затвердженим МОЗ, дитина повинна отримати щеплення від таких хвороб:
  1. Гепатиту В.
  2. Туберкульозу.
  3. Кору.
  4. Паротиту.
  5. Краснухи.
  6. Дифтерії.
  7. Правцю.
  8. Кашлюку.
  9. Поліомієліту.
  10. ХІБ-інфекції (гемофільної інфекції).
Крім того, кожні 10 років доросла людина повинна отримувати щеплення від дифтерії та правцю.

У МОЗ стверджують, що всі необхідні вакцини є в наявності, слід лише прийти до свого лікаря та зробити необхідне профілактичне і, до того ж, безкоштовне щеплення. Батьки повинні розуміти, що беруть на себе відповідальність за життя та здоров’я своєї дитини.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED