Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікарня «Охматдит» отримала нового головного лікаря

Лікарня «Охматдит» отримала нового головного лікаряГоловним лікарем «Оматдиту» стане головний лікар Коломийської районної центральної лікарні Ірина Садов’як. Про це повідомили в МОЗ, посилаючись на рішення Комісії з проведення відкритого відбору кандидатів на цю посаду.

Комісія збиралася уже вдруге, першого разу обрати очільника «Охматдиту» не вдалося. Усього у конкурсі приймало участь 9 осіб першого разу, та 10 – другого.

Як повідомляє Українська правда, Ірина Садов’як очолює Коломийську районну центральну лікарню уже впродовж 14 років. Вона має «чисту» декларацію про доходи та статки, що було важливо для членів комісії: володіє лише однією квартирою та земельною ділянкою. У корупційних схемах не помічена.

Отже, що ж пропонує зробити пані Садов’як в «Охматдиті», якщо керуватися положеннями, викладеними у її презентації? Перш за все, вона хоче реформувати організаційну структуру лікарні. Вона планує перетворити «Охматдит» на комунальне некомерційне підприємство. Також важливо налагодити зворотній зв’язок із регіонами, щоб однаковий доступ до лікування в «Охматдиті» мали діти з усіх куточків України.

Ірина Садов’як декларує такі цінності роботи лікарів, як довіра, взаємопідтримка, старанність, новаторство, компетентність, ініціативність, повага. Звичайно, це все лише слова, свою позицію вона буде доводити на ділі.

Ще один важливий аспект позиції Ірини Садов’як: вона вважає, що в «Охматдиті» потрібно налагоджувати партнерство між лікарями та батьками, зробити вільний доступ батьків до хворих дітей. Коли маленькому пацієнту доступно розказують, що з ним роблять, і при цьому він бачить тата чи маму, йому вже не так страшно, і він швидше одужує.

Ірина Садов’як позиціонує себе як борця із корупцією. Вона стверджує, що в її лікарні в Коломиї всі, хто брав хабарі, позбувся своїх посад. Те ж саме вона планує робити і в «Охматдиті».

Наступний етап – спеціальна перевірка даних, які надала комісії пані Садов’як. Якщо вона пройде успішно, з лікарем підпишуть контракт, і вона очолить «Охматдит».

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED