Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні проходить Тиждень ортодонтичного здоров’я

В Україні проходить Тиждень ортодонтичного здоров’я15 травня у всьому світі відзначався День ортодонтичного здоров’я. До цього дня приурочений і Тиждень ортодонтичного здоров’я, який зокрема і в Україні проходить з 15 по 22 травня 2017 року. Про це повідомляє ІА «Уніан». В його рамках можна отримати безкоштовну стоматологічну консультацію та дізнатися більше про актуальні питання здоров’я ротової порожнини.

Асоціація ортодонтів України за цим посиланням https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Vqx8SJrVYNMQawPjUO0Rj6prrfciHaJ_-S273VeXTjY/edit#gid=1528574931надає інформацію про адреси клінік, у яких до 22 травня можна отримати безкоштовну консультацію. Також цей Тиждень – це можливість дізнатися більше про стоматологічне та ортодонтичне здоров’я, звернути увагу на свої зуби та зуби своїх дітей.

Тиждень ортодонтичного здоров’я має на меті популяризувати діагностику ортодонтичних проблем на ранньому етапі. Особливий акцент робиться на роботі з дітьми, яка зможе запобігти деформації зубів та щелеп. Адже за статистикою, яку надає та ж таки Асоціація ортодонтів України, в нашій країні 90% дітей мають нерівні зуби, неправильний прикус та неправильні зубні дуги. Цю ситуацію треба терміново і докорінно змінювати.

У багатьох країнах у ці дні проходять різноманітні заходи, направлені на підвищення популярності стоматологів-ортодонтів. Людям будуть намагатися доносити інформацію про важливість правильної будови зубів.

За словами президента Асоціації ортодонтів України, головного ортодонта МОЗ Мирослави Дрогомирецької, одна з ключових задач цього Тижня – провести ефективну соціально-просвітницьку роботу з підвищення та розвитку соціальної культури громадян. Треба загострювати увагу людей на ортодонтичних проблемах та причинах їх розвитку, а також на шляхах їх вирішення.

Проблема неправильного прикусу та інших ортодонтичних проблем у населення України стоїть досить гостро. В нашій країні не звикли звертатися до стоматологів за профілактичними консультаціями, і це є великою проблемою. Адже завжди легше попередити, ніж вилікувати.

Тиждень ортодонтичного здоров’я в Україні нагадає громадянам, що слід відповідально ставитися до здоров’я та нормального функціонування ротової порожнини, своєї та своїх дітей.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED