Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Від ожиріння страждає 25 % європейських школярів

Від ожиріння страждає 25 % європейських школярівУ Європі діагноз «ожиріння» ставлять кожному четвертому школяреві. Це надзвичайно небезпечна тенденція, адже зайва вага –не лише некрасиво. Надлишкова маса тіла вкрай негативно впливає на здоров’я дітей та є чинником розвитку хвороб у дорослому віці.

Статистика стверджує, що більше як 60 % дітей, які до періоду статевого дозрівання мали зайву вагу, матимуть її і після повноліття. Медики б’ють на сполох, адже батьки не усвідомлюють усю серйозність проблем, які тягне за собою ожиріння. У Європейському регіональному бюро ВООЗ було представлено нову доповідь, яка розказує про негативні наслідки реклами шкідливих продуктів та напоїв в Інтернеті та через мобільні додатки.

Надлишкова вага є одним з головних факторів розвитку серцево-судинних захворювань та інших небезпечних хвороб.

На сьогоднішній день, у добу розвитку інтернету, маркетингові технології стають надзвичайно ефективним інструментом впливу на ще не до кінця сформовану дитячу психіку. Враховуються індивідуальні особливості кожного, його соціальне оточення. Подібну інформацію про людину можна легко зібрати зі сторінок у соцмережах, виходячи з покупок, які вона здійснювала, поїздок тощо. В інтернеті нині можна знайти про людину майже все. Більшість європейських батьків не відслідковує, чим займаються їхні діти в мережі, тому недооцінює масштаби проблеми.

Наприклад, дані геолокації із мобільних приладів дозволяють рекламодавцям направляти користувачу гаджету спеціальні пропозиції саме в той момент, коли він знаходиться в районі продажу певної продукції. Таким чином дітям ще більше хочеться вживати смачні, але шкідливі продукти, в яких багато жиру, солі, цукру.

Слідкувати за здоров’ям та благополуччям дітей – прямий обов’язок їхніх батьків. Іноді варто відмовити дитині чи підлітку у зайвій цукерці або ж обмежити кількість кишенькових грошей, аби не допустити розвитку ожиріння та інших серйозних проблем. Набрати зайву вагу легко, а от позбутися її набагато важче. Цю думку обов’язково треба донести до дітей, гарно та доступно її обґрунтувавши.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED