Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікарі надрукували частину черепа на 3D-принтері

Лікарі надрукували частину черепа на 3D-принтеріЧудеса сучасної медичної науки не мають меж, лікарі вчаться за допомогою новітніх технологій у буквальному значенні слова створювати органи. В одній із лікарень Лос-Анджелесу хлопчику надрукували частину черепа на 3D-принтері.

У 2014 році тоді ще п’ятирічний Тедді Вард на прогулянці впав та отримав дуже серйозні травми голови: кістки лівої половини черепа були повністю розтрощені. На щастя, дитина залишилася жива, проте операція по заміні черепу була невдалою. Тедді відпустили додому, але він мусив весь час перебувати у захисному шоломі. Це стало великими стресом для дитини, яка раніше була дуже жвавою. Після травми ж Тедді перестав спілкуватися з друзями, адже його батьки боялися, що під час рухливих ігор хлопчик вдариться та пошкодить голову. До того ж, батьки однолітків Тедді боялися запрошувати його в гості, бо не хотіли нести відповідальності за можливі травми. Хлопчик 2 роки був нещасним та несхожим на себе.

Допомогли повернути до щасливого життя дитину лікарі дитячої лікарні Лос-Анджелесу, які створили для Тедді імплант частини черепа з промислового пластику, а саме поліефірефіркетона. За своїми фізичними властивостями даний матеріал схожий на справжню кісткову тканину. Імплант ідеально підійшов для хлопчика за розміром та іншими параметрами.

Операцію по встановленню імплантат було проведено минулого місяця, вона пройшла цілком успішно. Нині Тедді Вард може спокійно гратися з друзями, не турбуючись про свою голову. Хлопець має можливість бути таким же активним, як  два роки назад, до травми. Йому дозволяється грати у всі рухливі ігри, крім футболу.

Новітні розробки в медицині постійно вражають світ та піднімають на новий рівень якість життя людей, що страждають різними хворобами та мають різноманітні травми. Саме наука допоможе з часом перемогти багато серйозних недуг, які зараз є величезними проблемами людства. Історія Тедді Варда показала, що немає нічого неможливого, треба просто вірити у позитивний результат та робити все від себе можливе для його досягнення.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED