Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Харкові поляки відкрили кабінет з надання безкоштовної медичної допомоги

У Харкові поляки відкрили кабінет з надання безкоштовної медичної допомогиУ Харкові поляки безкоштовно допомагають лікувати хворих. Здійсненню такої благодійної діяльності сприяють представники римо-католицької церкви. У медичному кабінеті почали надавати допомогу тим людям, що опинилися у скрутних життєвих обставинах і конче потребують ліків. Робиться все це на безоплатній основі.

Безкоштовний медичний кабінет запрацював у будівлі біля Кафедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії по вулиці Гоголя, 4. На прийомі там знаходиться лікар широкого профілю, а необхідні препарати видаються хворим за його вказівкою та за попередніми заявками. Фінансує цей благодійний проект МЗС Польщі.

Керівник проекту Дар’юш Андрусенко є ще й координатором організації «Caritas-Spes Харків». Він стверджує, що такий напрямок роботи став особливо актуальним після початку бойових дій на Донбасі та появі у Харкові великої кількості переселенців, які за допомогою часто зверталися саме до костьолу. Тоді керівництво римо-католицької церкви регіону та генеральне консульство Польщі дійшли згоди у питанні відкриття такого медичного кабінету, на що сусідня країна нам виділили 1,56 млн. грн.

Відвідувачі кабінету можуть безкоштовно отримати консультацію від терапевта, зробити кардіограму, заміряти рівень цукру у крові, перевірити зір тощо. Сім’ям з маленькими дітьми видають дитячі суміші та підгузки.

Приблизно 80 % відвідувачів кабінету – переселенці з Донецької та Луганської областей, решта – місцеві жителі, які не спроможні платити за лікування. Це малозабезпечені, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями, одинокі матері. Заклад працює з 9:00 до 16:00, людей приймають за попереднім записом. П’ятниця – це день на виїзді, коли спеціалісти їздять по населеним пунктам області. Попередньо робота проекту повинна продовжитися до кінця 2017 року. Дар’юш Андрусенко повідомив, що уже найближчим часом у кабінеті з’явиться ще один лікар на прийомі: неонатолог-педіатр, переселенець з Донецька.

Медична допомога найбільш уразливим групам населення просто необхідна. Прекрасно, що надавати її взялися представники польської громади. Українським благодійним організаціям треба брати приклад із колег, не залишаючи людей, які не спроможні заплатити за лікування, напризволяще. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED