Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як зробити надання невідкладної допомоги краще – пропозиції МОЗ

Як зробити надання невідкладної допомоги краще – пропозиції МОЗМіністерство охорони здоров’я  (МОЗ) України запропонували внести ряд змін в роботу працівників «швидкої» та надання екстреної допомоги. Поки що від чиновників надійшли пропозиції що до покращення надання медичних послуг. Механізми реалізації  нових пропозицій поки ще неврегульовані.

Так, МОЗ пропонує вводити нові диспетчерські системи. Це має прискорити прибуття на місце, де виникла безпека здоров’ю людини, найближчого автомобіля  невідкладної швидкої допомоги. Новітні технології  диспетчерські системи мають допомагати відсіювати непрофільні дзвінки та перенаправляти звернення до кол-центру у разі лікарської консультації.

Також МОЗ ініціює більше переймати досвід західних колег та впроваджувати західні протоколи  по  наданню екстреної медичної допомоги. Всіх лікарів та фельдшерів, працюючих у «швидкій»,  зобов’яжуть пройти додаткове навчання з чотирьох медичних п’ятиденних модулів.

Також чиновники пропонують пройти додаткові курси по наданню першої невідкладної допомоги водіям карет «швидкої».  Для водіїв, котрі матимуть статус екстреного медичного техніка, також будуть  впроваджені спеціальні курси. Навчання триватиме 3 тижні: зайняття чергуватимуться практичними відпрацюваннями з теоретичними зайняттями в аудиторії. Проходити періодичне професійне тренування по наданню першої допомоги мають також поліцейські та пожежники.

В планах МОЗ також створити відділення екстреної невідкладної допомогитільки для пацієнтів «швидкої». Такі відділення мають надавати допомогу постраждалим або хворим впродовж всього госпітального етапу.  Відділення планують створити на базі діючих клінічних установ з цілодобовим режимом діагностики: лабораторні обслідування, рентген, ультразвукова діагностика тощо. 

Автор: Светлана Евсеева
© Медицинский портал Здоров-Инфо 
При использовании материалов статьи активная гиперссылка на zdorov-info.com.ua обязательна 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED