Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які форми карток пацієнтів передбачені для медичних закладів, що надають послуги в галузі естетичної медицини?

Які форми карток пацієнтів передбачені для медичних закладів, що надають послуги в галузі естетичної медицини?Різноманітні центри естетичної медицини, а тим більше центри естетичної хірургії,  надаючи послуги своїм пацієнтам, фактично здійснюють медичне втручання. Саме тому такі центри для здійснення своєї діяльності повинні отримувати ліцензії на медичну практику як заклади охорони здоров’я. Отже і вимоги до ведення медичної документації, в тому числі і до карток пацієнтів, нічим не відрізняються від загальних вимог до медичної документації усіх інших закладів охорони здоров’я.

Окремих видів карток для клінік естетичної медицини, центрів естетичної хірургії та інших подібних закладів нормативно не передбачено, оскільки це не є законодавчо визначений вид закладів охорони здоров’я відповідно до Переліку закладів охорони здоров’я, затвердженого наказом МОЗ № 385 від 28.10.2002 р.

Саме з огляду на особливості медичного закладу (амбулаторний заклад, стаціонар), в якому надаються послуги з естетичної медицини, ведеться відповідна медична документація, зокрема Форма 025/о «Карта амбулаторного хворого», затверджена наказом МОЗ № 110 від 14.02.2012 р. або Форма 003/о "Медична карта стаціонарного хворого", якщо надання медичних послуг здійснюється в стаціонарі.

Враховуючи, що більшість закладів, які надають послуги в галузі естетичної медицини, діють у формі медичних центрів, то варто використовувати Форму 025/о «Карта амбулаторного хворого».

На запитання читачів відповіли юристи Юридичного бюро Олени Бабич.


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED