Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому кілограми не йдуть навіть при строгих обмеженнях їжі?

Чому не виходить схуднути?Здається, що ви вже спробували всі можливі дієти, їсте лише корисну їжу і забули, які на смак тістечка і котлети, а показники на вагах все там же? Схуднення – це складний для організму процес. І для того, щоб позбавитись від зайвих кілограмів, потрібно брати до уваги дуже багато аспектів.

Додайте до свого переліку порад щодо схуднення наступні, і ваш шлях до омріяної фігури стане коротшим. Отже, про що забуває більшість жінок, коли дотримується обмежень в харчуванні чи дієти:
  • Відсутність систематизованого підходу. Просто відмовитись від одного або декількох продуктів недостатньо. Здорове харчування для схуднення – це детальне продуманий та збалансований раціон. Ви повинні розробити систему, якої будете чітко дотримуватись.
  • Повна відмова від жирної та солодкої їжі. Цього робити не можна, існує ризик нашкодити здоров’ю. Адже в жирній їжі знаходяться корисні мікроелементи, і вона виступає джерелом енергії. Зокрема, якщо в організм не потрапляє достатня кількість ненасичених жирів, які можна почерпнути з риби та рослинної олії, то це суттєво знижує імунітет.
  • Різкий початок та кінець дієти. Неправильно сьогодні їсти все, що хочеться, а завтра різко переходити на дієту, правила якої межують з голодуванням. Так само неправильно різко виходити з дієти. Як мінімум, це призведе до збільшення ваги, як максимум – до проблем зі здоров’ям.
  • Відмова від їжі. Йдеться про пропуск сніданку, обіду чи вечері. Вранці їсти необхідно, щоб запустити обмін речовин. В обід – щоб не накопичувати відчуття голоду до вечора, а ввечері – щоб можна було спокійно заснути.
  • Відмова від занять спортом. Це найпоширеніша помилка, яка має фатальні наслідки. Шанс на успіх без спорту мізерно малий. Ви можете вибрати навіть заняття танцями чи його, але головне – рухайтесь.
  • Мала кількість випитої води. Разом з дієтою потрібно починати пити воду. Вона допомагає посиленню метаболізму та виводить з організму продукти розпаду білків, жирів та вуглеводів. 
Дотримуйтесь порад, робіть своє тіло струнким, але головне – будьте здорові!

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED