Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Жіноче здоров’я та чорниці: вражаючі медичні факти

Чорниця позитивно впливає на жіноче здоров'яНапевне, всі чули про користь чорниці за її насиченість антиоксидантами, але це далеко не всі її складники, які викликають інтерес у науковців та медиків. Безсумнівно, антиоксиданти – це необхідні для хорошого здоров’я речовини. Вони допомагають боротись з різними, в тому числі, віковими хворобами, слугують профілактикою раку.

Фітонутрієнти, які також називають проантоцианідинами – це унікальні речовини, які захищають мозок від ушкоджень, що провокуються токсичним впливом забрудненого довкілля. Наукові дослідження на тваринах дозволяють стверджувати, що чорниця покращує пам’ять та роботу мозку в цілому.

Чорниця багата на вітаміни: Е, аскорбінову і фолієву кислоту, рибофлавін та ніацин. В її складі є також мінерали: залізо, мідь, натрій, калій, кальцій, магній та фосфор.

Завдяки цьому регулярне вживання чорниці покращує зір та роботу серця.

Чим чорниця корисна для жіночого здоров’я?

Вживання цієї лісової ягоди допомагає в лікуванні захворювань сечостатевої системи. З її допомогою можна врегулювати менструальний цикл та попередити збої. Чорниця позитивно впливає на роботу репродуктивної системи.

Наукові дослідження відкрили унікальну здатність чорниці активувати ген спалювання жиру. Це ефективна допомога тим, хто хоче схуднути в області живота. Опитування в університеті Тафта показали, що регулярне вживання чорниці призводить до втрати жиру в зоні живота на 77% ефективніше, а швидкість втрати загальної ваги збільшується вдвічі.

Під впливом чорниці збільшується синтез дофаміну, який покращує нам настрій. А хороший настрій та позитив – це головна запорука здоров’я та успіху.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED