Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Неочікувані прості ліки проти хвороби Альцгеймера

Яблучний сік проти хвороби АльцгеймераНауковці вже неодноразово переконувались в тому, що сік з яблук по своєму ефекту при хворобі Альцгеймера рівняється лікам. Це захворювання – одна з поширених форм набутого слабоумства.

Зокрема, вчені Массачусетського університету заявили про результати своїх досліджень. Вони стверджують, що для значного зниження вірогідності розвитку хвороби Альцгеймера потрібно випивати дві склянки яблучного соку в день. Про позитивні результати такого методу лікування заявлено після досліджень на мишах.

Учені мали змогу переконатись в ефективності яблучного соку в боротьбі з хворобою Альцгеймера після того, як в групи мишей, що пили сік часто, рідше проявлялись симптоми захворювання. Додатковий позитивний результат вживання соку – підвищення кмітливості у мишей.

Автори дослідження пояснили, чому яблучний сік дає такий ефект. В ньому знаходяться речовини, які блокують вироблення білка бета-амілоїду. Ця речовина відкладається в нервовій клітині, що сприяє розвитку важкого захворювання.

Інше наукове дослідження виявило ще один позитивний аспект впливу соку з яблука. Науковці стверджують, що у пацієнтів з хворобою Альцгеймера, які регулярно вживають сік, нормалізується настрій. Про це повідомив авторитетний журнал «The American Journal of alzheimer’s Disease and Other Dementias».

Лише місяць вживання двох стаканів соку в день показав позитивні результати. На 27% знизились симптоми тривоги, занепокоєння та маячні. 

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED