Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які продукти зміцнюють імунітет?

Які продукти зміцнюють імунітет?Кінець зими – початок весни – це час, коли організм людини дуже ослаблений сезонними хворобами, йому катастрофічно не вистачає вітамінів. Саме зараз слід замислитися над своїм харчуванням та включити до раціону продукти, які є корисними для зміцнення імунітету.

Отже, покращити роботу імунної системи допоможуть:
  • Яблука. В них є багато заліза, вітаміну С, а також антиоксиданти, які захищають клітини організму від ушкоджень та передчасного старіння.
  • Гарбуз. Вітаміни, які в ньому містяться, дуже позитивно впливають на роботу імунітету. Гарбуз сприяє покращенню травлення та зору. Їсти гарбуз можна у відвареному, тушкованому, запеченому вигляді, а також сирим.
  • Обліпиха. Її можна вживати впродовж усього року, з неї доволі легко робити заготівлі на зиму. Корисні властивості мають не лише ягоди, а й листя обліпихи. Їх можна засушити на зиму, полоскати горло відваром з них. Також рекомендовано вживати варення з обліпихи, пити з неї чай. Окрім обліпихи корисною є журавлина, шипшина.
  • Капуста, баклажани, болгарський перець. У цих продуктах містяться вітаміни та мікроелементи, які допомагають підтримувати імунітет впродовж усіх холодних місяців року та у період ранньої весни.
  • Горіхи. Навесні людей часто переслідують депресивні стани, зарадити яким допоможуть горіхи. В них містяться вітаміни групи В, які мають позитивний вплив на нервову систему людини. За день треба їсти не більше 5-7 горіхів.
Початок періоду міжсезоння – це не лише прихід очікуваного тепла, а й значний стрес для ослабленого зимою організму. До свіжих вітамінів ще далеко, тому треба вживати те корисне, що ще залишилося з зимових запасів. А також не забувати про здоровий спосіб життя. Ніщо не додає стільки сил організму, як регулярні прогулянки на свіжому повітрі, помірні фізичні навантаження, раціональне, здорове харчування.

Тож досить сидіти вдома перед телевізором чи комп’ютером. Відправляйтеся на вулицю, грайтеся з дітьми, зустрічайтеся з друзями в парку. А також не забувайте про користь деяких широко доступних продуктів.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED