Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому ходити пішки корисно для здоров’я?

Чому ходити пішки корисно для здоров’я?Рух – це життя. Цей відомий вислів чули всі, але на практиці багато хто веде доволі малорухливий спосіб життя. Через це виникають проблеми з хребтом, ожиріння та інші негаразди зі здоров’ям. Особливо лікарі наголошують на корисності піших прогулянок на свіжому повітрі. Тож не лінуйтеся, виходьте в парк чи просто у власний двір, щоб пройтися, навіть коли холодно, адже завжди можна тепло вдягтися.

Переваги прогулянок на свіжому повітрі

Отже, регулярні прогулянки на свіжому повітрі наступним чином впливають на наше здоров’я та самопочуття:
  1. Ходьба – це одна з найбільш простих та ефективних фітнес-вправ. Тому, навіть якщо ви відчуваєте втому після важкого робочого дня, ви можете просто здійснити півгодинну прогулянку містом чи парком, і будете залишатися в нормальній фізичній формі.
  2. Прогулянка пішки – прекрасний спосіб розслабитися, відволіктися від поганих думок, проблем, подумати про щось хороше, побудувати плани на майбутнє. Якщо ж вона здійснюється ще з кимось, це чудовий час для спілкування, якого зараз, у швидкому темпі життя, дуже часто не вистачає. Тож можна стверджувати, що піші прогулянки – це відмінний психотерапевтичний засіб.
  3. Прогулянка на вулиці перед сном допомагає швидше заснути. Про це треба знати людям, які страждають на безсоння.
  4. Якщо трішки погуляти одразу після обіду чи вечері, їжа буде краще перетравлюватися та засвоюватися організмом, а вночі не буде ніякої важкості в животі. Результат – гарне самопочуття та здоровий, міцний сон.
  5. Вечірня прогулянка рятує від болю в спині, який особливо актуальний для людей з сидячою роботою. Ходьба допомагає розім’яти м’язи та зняти з них напруження.
  6. Лікарі стверджують, що рухливий спосіб життя – це найкраща профілактика гіпертонії та стрибків артеріального тиску.
Отже, що може бути простіше, ніж щодня гуляти півгодини-годину? Адже для цього не треба відвідувати дорогі спорт-клуби, вдягати спеціальний одяг чи дотримуватися певних умов. Але, на жаль, якісь побутові справи, погодні умови чи просто лінь часто стають на заваді здоровому способу життя. Побудуйте свій день так, щоб лишити в ньому трохи часу на прогулянку, і з часом ви помітите, наскільки краще стали себе почувати.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED