Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Горіхи кеш’ю: корисні властивості для здоров’я

Горіхи кеш’ю: корисні властивості для здоров’яГоріхи кеш’ю виділяються серед інших своєю незвичайною формою у вигляді напівмісяця та насиченим смаком. Батьківщина кеш’ю – Бразилія, проте і у нас вони зараз є дуже популярними. Та ці горіхи лише смачні, чи ще й корисні?

Користь горіхів кеш’ю для функціонування організму людини є великою. В них містяться речовини, які борються зі шкідливими бактеріями, що руйнують зубну емаль, тому їх так люблять стоматологи.

Кеш’ю – це природний афродізіак, в них є багато вітаміну Е, який позитивно впливає на репродуктивну систему чоловіків та жінок. Ці горіхи рекомендують їсти людям, які страждають на екзему, псоріаз та інші подібні шкірні захворювання, що виникають через порушення обміну речовин.

Горіхи кеш’ю – чудовий засіб для зміцнення імунної системи людини. Крім того, якщо вживати їх у невеликих кількостях, але систематично, можна нормалізувати рівень холестерину в крові. Отже, кеш’ю – це ще й профілактика атеросклерозу.

Ці горіхи мають антисептичні, тонізуючі, антибактеріальні та протимікробні властивості. Відвар з них можна використовувати для лікування хвороб дихальних шляхів: при бронхіті, астмі тощо.

Вживання кеш’ю є корисним для роботи серцево-судинної системи людини. Також ці горіхи не протипоказані при діабеті, шлункових розладах. Кеш’ю рідко є алергеном, особливо в порівнянні з іншими видами горіхів, наприклад, з арахісом. Також дані горіхи показані при анемії.

Корисні властивості кеш’ю вже давно оцінили косметологи. Масло з цих горіхів широко використовується для виробництва різноманітних кремів, масок для обличчя, тіла та волосся.

Але чи може бути цей вид горіхів шкідливим для людини? Так, та лише у тому випадку, коли існує індивідуальна непереносимість кеш’ю. Подібне хоч і рідко, але трапляється. Також не можна їсти дуже багато цих горіхів: вони досить калорійні та жирні. Тому може з’явитися нудота, печія, є ризик виникнення зайвої ваги. Як і кожен інший продукт, вживання кеш’ю повинне бути помірним. Дані горіхи можна їсти хоч щодня, але в невеликій кількості. І тоді ваш організм відчує весь корисний вплив цих надзвичайно смачних горіхів.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED