Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Головні ознаки алергії на холод

Головні ознаки алергії на холодБагато людей страждає на так звану алергію на холод, яка виникає через низьку температуру повітря. Холодова алергія проявляється рядом характерних симптомів. Які ж ознаки повинні змусити замислитися, чи не страждаєте ви від подібної проблеми?

Отже, до головних ознак алергії на холод належать:
  • Почервоніння шкіри, її свербіж після контакту з холодним повітрям.
  • Виникнення пухирців на долонях та обличчі після перебування на вулиці чи у холодному приміщенні.
  • Темно-червоні плями на обличчі, вухах, шиї, руках, внутрішній стороні стегон та шкірі під колінами.
  • Висипання білуватого кольору, які виникають лише на холоді.
  • Розпухання губ, виникнення гнійників на них.
  • Яскраво-червоний, нездоровий колір губ.
  • Сльозотеча, почервоніння та свербіж повік. Симптоми, схожі на кон’юнктивіт, які мають тимчасовий характер і зникають у теплі.
  • Сильний головний біль після перебування на холоді, нудота.
  • Спазми в горлі, утруднене дихання на холоді.
Всі перелічені симптоми виникають лише на холоді і поступово зникають, коли людина потрапляє до теплого приміщення. Проте для цього іноді потрібно досить багато часу.

Якщо є підозра на холодову алергію, слід звернутися до лікаря. Він може порекомендувати певні обстеження, адже алергія на холод часто проявляється у людей, які мають проблеми з роботою серцево-судинної системи. Можливо, допоможуть препарати, які покращують циркуляцію крові, але їх можна приймати лише за призначенням лікаря, строго дотримуючись дозування.

При алергії на холод важливо вживати гарячі страви, їсти продукти, насичені жирними кислотами. Також слід бути обережними у питанні нанесення макіяжу, користуватися спеціальними кремами для шкіри та косметологічними засобами. Варто тепло вдягатися, не допускати переохолодження, максимально захищати від холодного повітря шкіру обличчя та рук. Якщо є така можливість, можна поїхати у відпустку до більш теплих країв у період найсильніших холодів на батьківщині.

З алергією на холод треба навчитися жити, адже зими у нас довгі, а морози бувають сильними. Тому, якщо з роботою серця і судин все гаразд, слід велику увагу приділити питанням харчування, зимового теплого одягу та захисних косметологічних засобів для догляду за шкірою. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED