Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому вчасно снідати корисно для здоров’я?

Чому вчасно снідати корисно для здоров’я?Сніданок називають найважливішим прийомом їжі за добу, а пропускати його категорично не рекомендується. Чому так корисно їсти зранку, як правильний сніданок впливає на наше здоров’я?

Вплив ранкового вживання їжі на здоров’я

Вчасний та поживний сніданок наступним чином впливає на наше здоров’я та самопочуття:
  • Покращує роботу серцево-судинної системи. Сніданок знижує рівень тромбоцитів та шкідливого холестерину в крові, що суттєво зменшує ризик тромбозу, атеросклерозу, проблем з роботою серця та судин.
  • «Запускає» роботу мозку. Вранішня їжа необхідна мозку для покращення концентрації уваги та здатності запам’ятовувати нову інформацію впродовж усього дня. Для продуктивної роботи мозок повинен отримати достатню кількість поживних речовин, і краще, щоб вони надійшли до організму саме зранку. Правильним є сніданок, який містить «повільні» вуглеводи, наприклад, каші та бутерброди з ціль зерновим хлібом.
  • Є профілактикою ожиріння. Ранкові калорії майже повністю витрачаються організмом та не перетворюються на жир. А ось відмова від сніданку – одна з причин розвитку ожиріння та просто появи зайвої ваги. Вчасно з’їдена зранку їжа покращує обмін речовин, а відмова від сніданку, навпаки, його сповільнює. Саме сніданок дозволяє контролювати відчуття голоду впродовж дня та убезпечує від неконтрольованого вживання їжі в обід та ввечері, що є особливо шкідливим.
  • Захищає від стресу. Сніданок заряджає людину достатньою кількістю енергії, поживних речовин. Він робить нас бадьорими, повними сил та життєвої енергії, що унеможливлює розвиток хронічного стресу.
  • Є профілактикою жовчнокам’яної хвороби. Тривалі перерви між вживанням їжі призводять до того, що жовч у жовчних шляхах та жовчному міхурові стає густою, застоюється та провокує появу піску й каміння, розвитку жовчнокам’яної хвороби. Ось чому правильний, збалансований сніданок – це найкраща профілактика даного захворювання.
Існує наступна закономірність: чим раніше людина поснідає, тим швидше її організм «прокинеться» та почне повноцінно функціонувати. Тому слід знайти зайвих 10-15 хвилин зранку та обов’язково снідати. Якщо такої звички немає з дитинства, варто почати її поступово розвивати. Найкраще для організму отримати першу порцію поживної їжі до 9-10 години ранку.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED