Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому випадає волосся: можливі причини

Чому випадає волосся: можливі причиниВолосся – це не лише наша природна прикраса, це ще й індикатор стану здоров’я людини. Якщо організму не вистачає вітамінів, воно стає тьмяним, у разі ж масового випадіння волосся теж слід замислитися: можливо, це пов’язано з певними хворобами чи патологічними станами? Якими ж можуть бути причини інтенсивної втрати волосся?

Отже, до головних причин випадіння волосся належать наступні:
  • Гормональні зміни в організмі, пов’язані, наприклад, з вагітністю, грудним вигодовуванням, хронічною втомою тощо.
  • Недостатнє вироблення естрогену в яєчниках у жінки.
  • Неправильне харчування. Мова може йти про занадто суворі дієти, відмову від білкової, молочної їжі, зловживання шкідливими стравами, так званими швидкими вуглеводами тощо. Незбалансоване харчування часто призводить до зниження рівня гемоглобіну в крові, що тягне за собою залізодефіцитну анемію, загальне послаблення організму та, як результат, випадіння волосся.
  • Стреси, нервові перенапруження, психічні розлади. Стан хронічного стресу тягне за собою порушення кровопостачання шкіри голови, що й призводить до зменшення волосяного покриву.
  • Приймання певних ліків, до побічних ефектів яких належить випадіння волосся.
  • Хвороби хронічного чи гострого характеру, які знижують імунітет.
  • Переохолодження шкіри голови, що призводить до спазму судин в цій області. Це дуже актуально для холодної пори року, тож не слід забувати про шапку чи інший головний убір.
  • Подразнення шкіри голови через систематичне використання фену, прасочки для волосся, частого фарбування тощо.
  • Проблеми з роботою щитоподібної залози.
  • Грибкове ураження шкіри голови.
Якщо питання випадіння волосся стоїть дуже гостро, слід звернутися за консультацією до косметолога чи до лікаря. Допомогти може дерматолог, терапевт, ендокринолог, залежно від можливих причин розвитку проблеми.

Здорове волосся – це ознака того, що організм функціонує добре. Якщо воно починає інтенсивно випадати, має тьмяний вигляд, посічені кінчики, значить, існують певні проблеми зі здоров’ям. Можливо, це наслідок звичайно сезонного зниження імунітету, найчастіше так і буває. Проте якщо випадіння продовжується довгий період часу, а його інтенсивність збільшується, слід проконсультуватися з лікарем та боротися з причиною явища, а не лише з його наслідками.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED