Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Перебування на дачі може бути небезпечним для здоров’я: будьте обережні

Перебування на дачі може бути небезпечним для здоров’я: будьте обережніЛіто – це період активних дачних робіт. За місто хочеться втекти від задухи та спеки, а також зробити всі необхідні запаси на зиму. Проте слід бути обережними, адже перебування на лоні природи може мати й негативні наслідки для здоров’я.

Мова йде про наступні можливі проблеми зі здоров’ям:
  • Напад болю в спині. Радикуліт супроводжує любителів польових робіт все життя. Він викликається перенапруженням м’язів, яке характерне для обробляння землі на городі чи в квітнику, також його може спровокувати грижа міжхребцевого диску. Щоб уникнути неприємностей зі спиною, варто дотримуватися таких правил: не нахилятися різко, користуватися інструментами з довгими ручками, робити елементарні фізичні вправи для зміцнення м’язів спини й пресу.
  • Перегрів та проблеми з серцем. На дачі у людей часто бувають гіпертонічні кризи чи навіть інсульти та інфаркти. На жаль, спека та інтенсивні фізичні навантаження призводять до зневоднення організму, згущення крові та вкрай негативних наслідків для здоров’я. Про перегрів свідчить запаморочення голови, головний біль, нудота, шум у вухах, поява мурашок перед очима. У такому разі варто терміново відпочити у прохолодній кімнаті, випити води, заспокоїтися та забути про роботу до вечора.
  • Укуси комах. Ще одна небезпека перебування на природі – укуси комах, які можуть викликати сильну алергічну реакцію. Оскільки дачі часто знаходяться далеко від найближчих медичних пунктів, варто брати з собою аптечку з усім необхідним, зокрема і з антигістамінними препаратами.
  • Розлади шлунку. Через недотримання елементарних правил гігієни, брудних рук, вживання немитих овочів та фруктів та неперевіреної питної води у людей на дачі часто виникають розлади травлення, може бути діарея, нудота, блювання. Тож на природу з собою слід взяти ліки від цих неприємних симптомів, а також не лінуватися і дотримуватися всіх необхідних гігієнічних правил.
Перебування на дачі з приємного може перетворитися на небезпечне, тож не варто ризикувати, краще вжити всіх профілактичних заходів.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED