Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Корисні для здоров’я продукти: подарунки серпня

Корисні для здоров’я продукти: подарунки серпняОстанній місяць літа дарує нам просто неймовірну кількість корисних продуктів, багатих вітамінами та мікроелементами. Саме влітку слід якнайкраще укріпити свій імунітет, щоб він міг боротися з хворобами впродовж усього наступного року. Тож повноцінне харчування має величезне значення для здоров’я.

До найбільш корисних природних дарів серпня належать:
  • Мед. Він впевнено посідає першу сходинку, адже є одним з найкращих природних антисептиків завдяки фітонцидам, що входять до його складу. Мед сприяє швидкій регенерації тканин, підвищує тонус організму. У медові є вітаміни В2, В6, фолієва кислота тощо. Проте слід пам’ятати, що мед – доволі сильний алерген, тому спочатку вживати його слід з обережністю, щоб пересвідчитися у відсутності алергічної реакції.
  • Баклажани. Ці овочі багаті на калій, який позитивно впливає на роботу серця та покращує обмін речовин. Також в баклажанах є вітаміни В, В2, С, каротин, залізо, фосфор, магній, кальцій, натрій.
  • Кавуни. Не дивлячись на свій розмір, кавун – це ягода, яка на 80% складається з води, тому прекрасно втамовує спрагу. Кавун має корисні властивості, які знижують рівень поганого холестерину в крові. Також дана ягода багата на антиоксиданти, що протистоять раку, покращують зір тощо.
  • Дині. У дині багато кремнію, вітаміну С, каротину, органічних кислот, натрію, залізу, фолієвої кислоти. Вона нормалізує склад крові та заспокоює нервову систему.
  • Яблука. Саме в серпні дозрівають різні сорти яблук, у яких є багато вітамінів А, В, С. Ці фрукти сприяють очищенню крові, допомагають ефективно працювати лімфатичній системі, заспокоюють нерви. Також яблука позитивно впливають на зір, стан шкіри, волосся та нігті.
  • Кукурудза. Варені качани кукурудзи – усім відома страва серпня. У кукурудзі є вітаміни групи В, С, фосфор, калій, мідь, йод, фтор, вона допомагає покращити метаболізм, надає людині бадьорості.
Усі перераховані продукти є доступними для мешканців нашої країни у серпні. Тож не слід нехтувати подарунками природи, варто навчитися вміло їх використовувати задля покращення свого здоров’я та самопочуття.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED