Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ТОП-10 продуктів для здорової шкіри

ТОП-10 продуктів для здорової шкіриСтан шкіри людини часто є відображенням внутрішніх процесів, які відбуваються в її організмі. Саме тому існує прямий взаємозв’язок між тим, що ми їмо, та тим, як виглядає наша шкіра. Якщо її стан далекий від ідеального, з’являються висипання, колір стає нездоровим, варто, перш за все, переглянути свій денний раціон.

До найбільш корисних для здоров’я шкіри продуктів належать наступні:
  1. Насіння соняшнику. У них багато вітаміну Е, який захищає шкіру від процесів старіння та від негативного впливу на неї ультрафіолетових променів. Корисно додавати цей вид насіння до салатів чи основних страв.
  2. Насіння льону. До їх складу входять ненасичені жирні кислоти, які допомагають попередити появу пігментації та зморщок на шкірі. Це насіння так само можна додавати до салатів, каш.
  3. Чорний шоколад. Корисним для шкіри є саме чорний шоколад, проте у невеликих кількостях. Адже його надмірна кількість призведе до появи прищів, може викликати алергію. А ось пара плиточок на день – це корисно, вони забезпечать організм флавоноїдами – речовинами, які потрібні для краси шкіри.
  4. Фіолетові та сині ягоди й фрукти. Особливу увагу слід звернути на чорницю, сливу, ожину, чорну смородину, шовковицю. В них багато антиоксидантів, які попереджають старіння шкіри.
  5. Помідори. У цих овочах також є антиоксиданти, а ще лікопин, який покращує стан шкіри та захищає її від пігментації.
  6. Червоний болгарський перець. В даному овочі міститься багато клітковини та вітамінів, які допомагають боротися з прищами та вуграми, посилюють приток крові до шкіри, забезпечують молодість та красу.
  7. Лосось. У цій рибі багато вітаміну D та жирних кислот, які корисні для шкіри. Регулярне вживання лососю є профілактикою шкірних висипань, запалень та зморщок.
  8. Йогурт. Цей продукт має бути натуральним, без додавання цукру чи інших компонентів. Краще робити його в домашніх умовах. Натуральний йогурт забезпечує пружність шкіри та зберігає її молодість.
  9. Шпинат. В ньому містяться речовини та мінерали, які живлять шкіру, роблять її пружною та шовковистою. Також в ньому багато антиоксидантів. Шпинат можна додавати до салатів та інших страв.
  10. Батат (солодка картопля). Цей овоч багатий на вітаміни А й С, які надають шкірі свіжості, молодості та здорового кольору.
Щоб мати здорову шкіру, варто вживати правильні продукти, слідкувати за своїм раціоном. Переважна більшість проблем зі шкірою виникає через вживання шкідливої їжі.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED