Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як захистити себе від укусів комарів: народні засоби

Як захистити себе від укусів комарів: народні засобиКомарі – це невід’ємна частина літа, особливо в місцевостях біля води. Їхні укуси кожна людина переносить по-різному: у однієї на шкірі не залишиться і найменшого сліду, інша матиме величезні пухирі, які будуть свербіти, напухати. Особливо неприємно, коли комарі кусають дітей, адже малеча може розчесати свербляче місце і занести туди інфекцію, що є доволі небезпечним явищем. Тож як убезпечити себе та своїх дітей від такої літньої неприємності, як комарі?
 

Слід використовувати той факт, що комарі доволі чутливо реагують на запахи. Тож щоб їх відігнати, необхідно знати ті запахи, які вони не можуть переносити. Отже, найбільш ефективні народні засоби проти комарів наступні:

  1. Ефірні олії.  Найкраще відганяють комарів олії чайного дерева, лаванди, гвоздики, базиліку, анісу, евкаліпту, кедру. Треба до склянки води додати 5-10 крапель однієї з перелічених олій та змастити даним розчином відкриті ділянки шкіри. Ще один спосіб – змочити в ефірну олію ватний тампон та покласти його на підвіконні.
  2. Камфора. Треба випарувати приблизно 100 грам камфори, і тоді можна забути як про комарів, так і про набридливих мух.
  3. Деякі свіжі квіти та трави. Щоб позбутися комарів, варто дрібно нарізати листочки та квіти свіжої черемхи та базиліку і розкласти їх по підвіконню чи по кімнаті. Також можна поставити в приміщенні гілки свіжої бузини, її запах відлякує комарів.
  4. Ванілін. Він має досить різкий запах, чого категорично не люблять комарі. Ванілін треба розвести з водою, а потім отриманим розчином протирати відкриті ділянки шкіри. Проте не можна робити однієї помилки – замість ваніліну брати ванільний цукор, адже він ще більше привабить різних комах, зокрема і комарів.
  5. Відвар з полину. Для його приготування треба залити пригоршню кореня полину 1,5 л води та довести до кипіння. Далі отриманій суміші слід дати настоятися впродовж години, після чого змазати нею відкриті частини тіла.

Отже, існує багато досить дієвих народних засобів відлякування комарів. Більшість з них є доступними і ґрунтуються на тому, що ці комахи не люблять певні запахи. Краще захистити себе від укусів комарів, ніж потім гаяти час на усунення їх наслідків.

 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED