Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому плавання є корисним для здоров’я? Рекомендації з відвідування басейну

Чому плавання є корисним для здоров’я? Рекомендації з відвідування басейнуПлавання – це один із найбільш приємних та дієвих способів отримати заряд бадьорості та повернути тілу тонус. Займатися цим корисним заняттям можна у доступних водоймах в теплу пору року, або ж у басейні, незалежно від температури повітря на вулиці.

Отже, чому ж плавання є таким корисним для здоров’я?
  1. Плавання гармонійно розвиває всі групи м’язів, зміцнює суглоби, допомагає підтримувати тіло гарним та підтягнутим. Особливо воно рекомендоване людям із сидячою роботою, зі сколіозом та іншими проблемами з хребтом. Регулярне заняття плаванням сприяє формуванню гарної, правильної постави.
  2. Це аеробний вид тренування, тому воно є ефективним методом позбавлення зайвих калорій. Проте професійне заняття плаванням робить фігуру жінки чоловічоподібною: м’язи плечей, рук та стегон розвиваються надто сильно. Тож в усьому треба знати міру.
  3. Плавання – це прекрасний спосіб загартування організму, воно зміцнює імунітет, позитивно впливає на роботу дихальної та серцево-судинної системи.
  4. Даний вид фізичної активності знімає стрес, забезпечує заряд бадьорості, підвищує працездатність, покращує сон. У цілому, плавання позитивно впливає на нервову систему людини.
Під час відвідування басейну краще дотримуватися таких рекомендацій:
  • Приймати душ як до, так і після плавання.
  • Реально оцінювати свої можливості, завжди пам’ятати про безпеку.
  • Бажано надівати шапочку та окуляри для плавання: це вбереже волосся та очі від хлорованої води.
  • Слід пам’ятати про слизьку підлогу в басейні, бути обережним задля уникнення травматизму.
  • Басейн не можна відвідувати одразу після їжі, краще їсти за 2 години до плавання.
  • Після басейну добре буде випити теплого чаю або трав’яного настою.
Плавання – це корисний та досить доступний вид фізичної активності. Особливо це стосується міст, у яких є вільний доступ до приватних та муніципальних басейнів. Тож слід пройти необхідне медичне обстеження та вирушати плавати. Це заняття корисне для м’язів, суглобів, хребта, імунітету, дихальної, серцево-судинної та нервової системи людини. Плавайте на здоров’я!

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED