Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Що треба їсти, щоб зір був відмінним? Поради лікарів

Що треба їсти, щоб зір був відмінним? Поради лікарівЯкість зору дуже важлива для нормального, повноцінного життя людини. На неї впливає багато факторів: і вроджена схильність до хвороб очей, і неправильний спосіб життя, робота та дозвілля, пов’язане із комп’ютером та іншими гаджетами тощо. А ще на зір впливає наше харчування. Від того, що ми їмо, багато в чому залежить і те, наскільки гарно ми бачимо.

Продукти, корисні для зору

Всі знають, що морква гарно впливає на якість зору. Проте цей овоч є далеко не лідером у даному питанні. Для нормального функціонування органів зору необхідні продукти, які містять вітаміни А, С та Е. Тож слід поповнити свій денний раціон такою їжею?
  • Чорниця. В ній багато вітаміну С, який попереджає розвиток катаракти. Вживання цієї ягоди допоможе зняти втому з очей, зберегти гостроту зору. Чорницю рекомендовано їсти всім, а особливо офісним працівникам, які майже весь день напружують свої очі.
  • Зелень. Мається на увазі капуста, шпинат, листя салату, які містять багато антиоксидантів. Вони допомагають захистити сітчатку ока від руйнувань та попереджають розвиток катаракти.
  • Риба. Деякі сорти риби містять у своєму складі жирні кислоти омега-3, які необхідні для попередження та уповільнення розвитку хвороб органів зору. І навпаки, дефіцит омега-3 викликає сухість очей. Рекомендовано їсти тунець, лосось, оселедець.
  • Яйця. Так само, які і зелень, яйця містять корисні для здоров’я очей антиоксиданти (лютеїн та зеаксантин). Крім того, до їх складу входить цинк, який також є дуже корисним для очей.
  • Мигдаль. Він корисний як для очей, так і для стану шкіри людини. До складу мигдалю входить вітамін Е, що є надзвичайно важливим антиоксидантом для здоров’я органів зору. Так само, які і чорниця та зелень, мигдаль запобігає розвитку катаракти.
Якість нашого зору багато в чому залежить від нас самих: слід робити невеличкі перерви під час роботи за комп’ютером, гуляти на свіжому повітрі, висипатися, а ще – правильно харчуватися. І тоді можна буде до глибокої старості обходитися без окулярів та уникати хвороб очей.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED